Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τα αποτελέσματα των αγώνων στα γήπεδα της Πέλλας και η βαθμολογία στην Α1. Σε αγώνα «μικρού μήκους» μεγάλη σε έκταση νίκη η Πέλλα

Τελείωσε σήμερα η κανονική διάρκεια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στην Α1 είχαμε ανατροπή της τελευταίας στιγμής στην κορυφή, έστω και λίγο πολύ αναμενόμενη από καιρό. Φέτος το πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα μέτριο σε θέαμα, με τις ομάδες να μην πείθουν για μεγάλα πράγματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε μεμονωμένες περιπτώσεις σε ελάχιστα παιχνίδια και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι σε όχι και πολύ παλαιότερες χρονιές, οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν σ' αυτό, ίσως να καταλάμβαναν θέσεις στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. 
Το Μαυροβούνι στην κυριολεξία στο νήμα πέρασε μόνο πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα, κερδίζοντας παράλληλα και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, αφού έστω και με μεγάλη δυσκολία νίκησε μέσα στην Καλή, την ίδια ώρα που Μελίσσι και Μάνδαλο έφερναν το χειρότερο αποτέλεσμα και για τους δύο στο μεταξύ τους ντέρμπι. Το Μαυροβούνι πλέον θα περιμένει στην έδρα του τον νκητή του μπαράζ Μελίσσι - Μάνδαλο, στο τελικό για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας που θα αγωνίζεται του χρόνου στην Γ' Εθνική.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Εθνικός έκλεισε με ευρεία νίκη επί της Κρύας Βρύσης, μια κακή βάση των αρχικών του φιλοδοξιών χρονιά, το ντέρμπι της Αλμωπίας είχε τελικούς νικητές τους Προμάχους με αντίπαλο τον Εξαπλάτανο, ενώ και η Αναγέννηση πρόσθεσε ακόμη μία άσχημη σελίδα στην ιστορία, γνωρίζοντας την ήττα από την Σωσάνδρα στα Γιανννιτσά. 
Τέλος η Πέλλα τελείωσε όπως της άξιζε το φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας ακόμα έναν υγιεινό αγωνιστικό περίπατο αυτή την φορά στα Εσώβαλτα αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Η Πέλλα κυριάρχησε και με σκόρερ τους Ρέκο(3) που για ένα μόλις τέρμα βρέθηκε δεύτερος πίσως από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Καραδήμο, Κατσαμακτσή(2) και Γουστέρη (1), δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλότιμους πλην όμως αδύναμους γηπεδούχους. Η συμμετοχή τριών παιδιών της ακαδημίας οι δύο εκ των οποίων 14χρονοι(Πιτσάρης και Κωνσταντινίδης, ο άλλος ήταν ο Αλμπάνης λίγο μεγαλύτερος και με περισσότερες συμμετοχές) ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς είχαν σωστή αγωνιστική παρουσία, η οποία συνδυάστηκε και με νίκη της ομάδας με τελικό σκορ 0-6, με το ημίχρονο να τελειώνει με 0-4.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Εσωβάλτων(Γαλάνης): Γκέμος, Ντόνας, Cela, Skordileva, Alcani, Κωστίκας, Πάρδας Χ., Κωσσυφίδης, Δέλιος, Γκέλος, Πάρδας Γ..
Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Ντιντιλάς, Τοπάλης(Σταυρακάκης 65'), Πιτσάρης, Γουστέρης, Αβραάμ(Ρέκος Π.Ι. 46'), Ρέκος Β.Ι., Κατσαμακτσής(Κωνσταντινίδης 55'), Σιαματάς, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου(Αλμπάνης 50'), Μπουράκης.











Στις χαμηλότερες κατηγορίες, ο 1ος όμιλος της Α' ερασιτεχνικής επιβεβαίωσε για ακόμη μία αγωνιστική ότι είναι ο πιο παραγωγικός όλων με τα πολλά γκολ που επιτεύχθησαν σ' αυτόν, με το σκορ της ημέρας να το καταφέρνει η Ελπίδα Έδεσσας στην Πολυκάρπη. Στο πρώτο όμιλο εν αναμονή του μπαράζ ανόδου Αμπελειές- Σταυροδρόμι, τα Άθυρα τέλειωσαν μια αρκετά καλή χρονιά, με εύκολη νίκη στο Λιπαρό.
Μια προσφορά
Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (26η αγωνιστική)
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 0-6
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 0-2
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 3-2
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ - ΔΟΞΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 2-3
ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ 1-1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ 5-0

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ (26η αγωνιστική)
ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ - ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ 0-9
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ 5-0
ΕΥΡΩΠΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΙΟΥ 3-2
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 2-5
ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 5-1
ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ 17.30 ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 3-4
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5 Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ 0-2

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ (26η αγωνιστική)
ΑΕΚ ΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 1-2
ΑΡΗΣ ΛΙΠΑΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΘΥΡΩΝ 1-4
ΑΓΙΑΞ ΠΕΛΛΑΣ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ 3-4
ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ Κ.Β - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 3-2
ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ - ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 5-2
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/5  ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 1-5


Δεν υπάρχουν σχόλια: