Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Μη αποδεκτές για τη FIFA οι ενέργειες Σαββίδη

«Κανείς δεν μπορεί αν πει ότι το Grexit δεν είναι μέσα στις πιθανότητες», ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα που έστειλε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.
Ο Αυστριακός δικηγόρος τόνισε την αναγκαιότητα να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις από ΕΠΟ και ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μην αναγκαστεί η FIFA να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα και ζήτησε από όλους τους θεσμικούς φορείς και τους ιδιοκτήτες των ομάδων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αναφερόμενος στα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ο Χ. Χούμπελ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να μπαίνουν άνθρωποι με όπλα σε αγωνιστικό χώρο όπου -όπως είπε- υπάρχουν παιδιά, φίλαθλοι και ομάδες.
Χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή του σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου γερμανικού Μέσου. «Φανταστείτε έναν πρόεδρο ομάδας να μπει οπλοφορώντας σε γερμανικό γήπεδο. Έχετε αμφιβολία ότι θα υπήρχαν πολύ αυστηρές ποινές γι' αυτό;» αναρωτήθηκε.
Τόνισε, παράλληλα, ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών δικαστικών οργάνων και οι εξουσίες είναι διακριτές.
Αν και ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν θα αποκαλύψει τι συζήτησε με τον υφυπ. Βασιλειάδη στη συνάντηση που είχαν νωρίς το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ (σ.σ. απ' όπου δόθηκε στη συνέχεια η συνέντευξη Τύπου), ο εκπρόσωπος της FIFA ξεκαθάρισε ότι ο ρόλος της Επιτροπής Παρακολούθησης είναι εισηγητικός και συμβουλευτικός, τονίζοντας ότι αυτό μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό.
«Ούτε ποινές επιβάλλουμε ούτε συγκεκριμένες ποινές μπορούμε να ζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι αυτό είναι έργο της ΕΠΟ και των πειθαρχικών οργάνων που είναι ανεξάρτητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Επιτροπή έθεσε υπ' όψιν του υφυπουργού Αθλητισμού, της ΕΠΟ και των ομάδων που μετέχουν στη Superleague ποιες είναι οι κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν για να μην αναγκαστεί η FIFA να κάνει στη συνέχεια αυστηρές παρεμβάσεις.
Γνωστοποίησε, τέλος, ότι τις επόμενες δέκα μέρες η Επιτροπή θα στείλει την αναφορά της προς τη FIFA και εναπόκειται στην παγκόσμια συνομοσπονδία να λάβει την τελική απόφαση κρίνοντας αν συντρέχουν λόγοι για πιο ενεργή παρέμβαση.
Πρόεδρος ΕΠΟ: Έγγραφες δεσμεύσεις και περιθώριο δύο εβδομάδων 
«Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να δεσμευτεί εγγράφως στο κράτος με προτάσεις που θα αφορούν την ασφάλεια των γηπέδων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βαγγέλης Γραμμένος και γνωστοποίησε ότι αυτές οι δεσμεύσεις θα τεθούν υπ' όψιν του υφυπουργού Αθλητισμού μέχρι τις 22 Μαρτίου.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο υφυπουργός θα αποφασίσει αν θα αναστείλει τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Συντάκτης: Τάσος Τσατάλης 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: