Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Eurogroup: Εως τα τέλη Μαρτίου η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
Στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και έχει ήδη ξεκινήσει η δουλειά για την τέταρτη. «Αυτή η πρόοδος δείχνει την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε.
Ο ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εθνικές διαδικασίες, δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής του Eurogroup. «Εχουμε μπει στα τελικά στάδια του προγράμματος. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα υπολειπόμενα συμφωνημένα. Αυτό είναι όρος για την όποια ελάφρυνση χρέους», τόνισε ο Σεντένο, ενώ ανέφερε ότι το Eurogroup πληροφορήθηκε για την τεχνική εργασία που γίνεται για τον μηχανισμό για το χρέος.
Τόσο ο Σεντένο όσο και ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφεραν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε πως παρουσιάσει στους ομολόγους του την ελληνική στρατηγική ανάπτυξης πριν από το Πάσχα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: