Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Μικτές ΕΠΣ: Το μέλλον του ποδοσφαίρου

Μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας περνάει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του. Οι Μικτές ομάδες Νέων, Παίδων και Προπαίδων των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας και τα πρωταθλήματά τους, είναι η πηγή από την οποία παράγονται επί σειρά ετών και θα συνεχίσουν να παράγονται, οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, τόσο σε εθνικό, όσο σε συλλογικό επίπεδο.
Συμπέρασμα ασφαλώς όχι αυθαίρετο, αλλά πλήρως τεκμηριωμένο, συνοδευόμενο από το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης που εφαρμόζεται επί σειρά ετών με στόχο, εκτός της ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα και, τη δημιουργία μιας καθαρής ταυτότητας για το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, τόσο σε Ενωσιακό, όσο σε Περιφερειακό επίπεδο. 
Τα πρωταθλήματα των Μικτών Ομάδων Ενώσεων δεν είναι θεσμός που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από την ΕΠΟ. Κοντεύουν είκοσι συναπτά έτη από την ημέρα κατά την οποία η Ομοσπονδία αποφάσισε να δημιουργήσει τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, να επενδύσει σε αυτά και να τα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της. Άλλωστε, τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται σε Ενωσιακό επίπεδο όλ' αυτά τα χρόνια, έχουν αποδώσει τα μέγιστα και έχουν τροφοδοτήσει όλες τις Εθνικές Ομάδας, αλλά και τους ελληνικούς συλλόγους, με τα μεγαλύτερα αστέρια που έχουν εμφανιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στα Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης του ποδοσφαίρου μας, καθώς όλοι οι ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με το πρόγραμμα έχουν διαπιστώσει, όπως ακριβώς και η ΕΠΟ όταν αποφάσιζε τη διοργάνωση των Πρωταθλημάτων αυτών, ότι η δουλειά που γίνεται, τόσο σε Ενωσιακό, όσο σε Περιφερειακό επίπεδο, είναι άριστη και πρωτίστως αυτή μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο όλων για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: