Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΝΔ: «Συγγνώμη» Δαβάκη για τις ρατσιστικές δηλώσεις κατά Ρομά

Συγγνώμη από όσους έθιξε ζήτησε ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. για τις ρατσιστικές δηλώσεις κατά της κοινότητας των Ρομά σε εκδήλωση για την παραβατικότητα στον δήμο Σπάρτης.
Στην δήλωσή του, ο κ. Δαβάκης αναφέρει: «Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ. Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.
»Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα».
Οι εκφράσεις του κ. Δαβάκη χαρακτηρίστηκαν «ακραίες» και από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, ενώ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ακροδεξιό κατήφορο και καλούσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να λάβει μέτρα.
«Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», σχολίασε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να μην με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό», συμπλήρωνε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δυσαρέσκεια Μητσοτάκη για τις δηλώσεις Δαβάκη
Την έντονη δυσαρέσκεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Θανάση Δαβάκη για τις ψήφους των Ρομά, με το ενδεχόμενο διαγραφής του να είναι ανοιχτό.
Συγκεκριμένα, πηγές της Πειραιώς ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ ενοχλημένος για τις δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό το ζήτημα «ενδέχεται να έχει συνέχεια».
Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα, μετά το σάλο που προκάλεσε με τις ρατσιστικές του δηλώσεις, ζήτησε συγγνώμη ο βουλευτής της ΝΔ.
Είχε προηγηθεί σχόλιο της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Σοφίας Ζαχαράκη που χαρακτήρισε «ακραίες» τις δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας, οι οποίες να σημειωθεί, ενώ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ακροδεξιό κατήφορο και καλούσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να λάβει μέτρα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: