Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Καταγγελία-βόμβα για την Basket League! «O πρόεδρος μας είπε να χάσουμε!»

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε αμερικανός μπασκετμπολίστας σε έγκυρο Μέσο της πατρίδας του, αναφερόμενος στην Basket League, όπου σύμφωνα με τον ίδιο αγωνίζεται.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Αμερικανός παίκτης αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα της Basket League. Ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης της ομάδας του μπήκε στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια αγώνα και απαίτησε από τους παίκτες να χάσουν με διαφορά! Μάλιστα, τους απείλησε πως αν δεν… συμμορφώνονταν, δεν θα τους πλήρωνε!
Την καταγγελία μεταδίδει η γνωστή και έγκυρη αμερικάνικη ιστοσελίδα Hoopshype. Περιέχεται σε ένα αφιέρωμα που έκανε σε Αμερικανούς παίκτες που αγωνίζονται εκτός ΗΠΑ, οπουδήποτε στον κόσμο.
Μία από τις κατηγορίες του αφιερώματος είχε τον εξής τίτλο: «Σε πολλούς παίκτες χρωστάνε χρήματα».
Στην συγκεκριμένη ενότητα, φιλοξενούνται οι δηλώσεις του αμερικανού που αγωνίζεται στην Basket League. Το όνομά του δεν αποκαλύπτεται για προφανείς λόγους.
Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Παίζω στην Ελλάδα και αυτή η ιστορία είναι σχετικά πρόσφατη. Παίζω εδώ και τρεις μήνες και δεν έχω πληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Παίζαμε ενάντια σε μία από τις παραδοσιακά πανίσχυρες ομάδες της Ελλάδας. Το μπάτζετ της ομάδας μας δεν έχει καμία σχέση με το μπάτζετ της άλλης ομάδας, όπως και το ρόστερ τους. Αγωνιζόμασταν και παίζαμε το καλύτερό μας μπάσκετ και χάναμε μόνο για 5 πόντους από αυτή την πανίσχυρη ομάδα. Κι εκεί άρχισε η σύγχυση… Ο ιδιοκτήτης μπήκε έξαλλος στα αποδυτήρια και είπε: «Τι κάνετε όλοι σας; Πρέπει να χάνετε με 8 ή περισσότερους πόντους!». Είμαι μαχητής από την φύση μου και προφανώς μπερδεύτηκα με όσα είπε. Δεν μπορώ να παίξω έτσι. Παίζω για να νικάω. Ο ιδιοκτήτης απάντησε: «Έτσι θα πάρεις το μισθό του μήνα. Πρέπει να χάσεις με αυτή τη διαφορά, αλλιώς δεν θα πληρωθείς».
Μπορώ μόνο να φανταστώ αυτή τη γελοία έκταση της δωροδοκίας πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως δεν πληρώθηκα, οπότε απείλησα πως θα φύγω, κάνοντας λόγο για παραβίαση της σύμβασης. Έμεινα εκτός προπονήσεων και απείλησα πως θα υπογράψω σε άλλη ομάδα σε άλλη χώρα και τότε με πλήρωσαν ένα μηνιάτικο, από τα τρία που μου χρωστούσαν. Υπολείπονται δύο μήνες. Είναι αληθινή ιστορία. Και ιστορίες όπως αυτές συμβαίνουν κάθε ημέρα σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: