Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Δόξα Μελισσίου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (1-2)3-2. Η σφαγή του Μελισσίου... μέρες που είναι! Κομπογιαννίτικο χειρουργείο...

Τι άλλο να ζητήσεις απ' αυτή την ομάδα, απ' αυτά τα παιδιά; Σε κάθε γήπεδο, με κάθε αντίπαλο προσπαθούν και αγωνίζονται καθαρά, αθλητικά με στόχο το θέαμα και την νίκη -γιατί αυτή είναι η ποδοσφαιρική παιδεία τους- από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να παρουσιάσουν και να προσφέρουν αυτά που η δική μας ομάδα συνολικά και ο καθένας ποδοσφαιριστής μας χωριστά -χωρίς να υποτιμώ καμία ομάδα, κανέναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή, κανέναν προπονητή- έχει το «προνόμιο» να διαθέτει σε υπερθετικό βαθμό την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ομαδική προσπάθεια, απαράμιλλο ήθος, πλούσιο ταλέντο, ποδοσφαιρική ποιότητα, ελκυστικό ποδόσφαιρο. 
Με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν για ακόμη μία φορά σε μια πολύ δύσκολη έδρα από κάθε άποψη και συνθήκη, μας έκαναν να φουσκώνουμε σαν τα παγώνια από υπερηφάνεια, ικανοποίηση και χωρίς καμία υπερβολή όσο εγωϊστική και κακόηχη μπορεί να ακούγεται μια τέτοια λέξη, «αυταρέσκεια». Χθες κανονικά και βάση προγράμματος, αντιμετώπιζαν την αήττητη στην έδρας της και πρωτοπόρο της Α1 ερασισεχνικής, Δόξα Μελισσίου... Δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω το ποδοσφαιρικό «μέταλλο» που τίκτεται κυρίως από την εμπειρία των γηπεδούχων και τους έχει φέρει στην κορυφή, χθες όμως οι ρόλοι μέσα στο γήπεδο ανιστράφηκαν άρδην και η τεράστια βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων έδειχνε εντελώς πλασματική και η πραγματικότητα εικονική...
Μονόλογος του Μ.Α. Πέλλας το παιχνίδι σε όλο το 90λεπτο, από τους ποδοσφαιριστές του οποίου κανείς δεν υστέρησε απ' όσους αγωνίστηκαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια, έπαιξε την Δόξα σαν την γάτα με το ποντίκι, είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, καθολική κατοχή, πρέσινγκ σε κάθε γωνιά του γηπέδου, ασφυκτική πίεση στα καρέ των γηπεδούχων σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα, πολύ καλή κυκλοφορία, δημιουργία πολλών ευκαιριών με τους Γουστέρη, Μπρατσούδη, Κατσαμακτσή, Σιταρά και Ζουζουλα, σκοράροντας όμως δυστυχώς και ατυχώς μόνο σε δύο απ' αυτές(Μπρατσούδης 25', Γουστέρης 40'), χωρίς να γνωρίζει τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Ούτε η μεγάλη αγωνιστική και ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων σήμερα στο γήπεδο μπόρεσε να το αποτρέψει το μοιραίο, με την Πέλλα που δικαιούνταν τα πάντα, να φεύγει τελικά με άδεια χέρια από το Μελίσσι!
Η Δόξα με παθητικό ρόλο σε ολόκληρο το παιχνίδι, με μαζική άμυνα προσπαθούσε να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι αδυνατώντας να παρακολουθήσει το ξέφρενο ρυθμό των φιλοξενουμένων στα 3/4 του γηπέδου, κι έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει επιθετικά παρά τις όποιες ατομικές πρωτοβουλίες κυρίως του ποιοτικού Σιδηρόπουλου, που όμως ήταν τις περισσότερες φορές ημιτελείς και ατελείς. Η λύση βρέθηκε ως μάνα εξ' ουρανού και τον ρόλο «δημιουργού» για τους γηπεδούχους ανέλαβε ο ρέφερι της αναμέτρησης κ. Ταγκαλίδης, με σταθερή αξία τον σχεδόν αλάνθαστο στις εκτελέσεις Πέτρο Σιδηρόπουλο σε ρόλο εκτελεστή(βίντεο). Κι αν για το πρώτο πέναλτι στο 30' με το οποίο ισοφαρίζουν οι γηπεδούχοι το γκολ του Μπρατσούδη δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, έστω κι αν ο ποδοσφαιριστής της Πέλλας βρίσκει πρώτα την μπάλα και έπειτα με το παρατεταμένο πόδι του το πόδι του αντιπάλου, στη συνέχεια τα περισσότερα σφυρίγματα και υποδείξεις υπέρ της Δόξας ήταν τουλάχιστον αστεία αν όχι τραγικά! 
Ο μόνος πρόσφορος τρόπος να πατήσει την σχέδον «άβατη» περιοχή της Πέλλας η Δόξα, ήταν τα στημένα και ο ρέφερι τα πρόσφερε απλώχερα σε κάθε ευκαιρία(μετέτρεψε την πεντακάθαρη απόκρουση του αμυντικού μας και το επιθετικό φάουλ που δέχεται αυτός σε δεύτερο πέναλτι, έδωσε ανύπαρκτο φάουλ που μόνο αυτός είδε από το οποίο προήλθε το τρίτο και νικητήριο τέρμα των γηπεδούχων), ο δε πειθαρχικός έλεγχος σε ανάρμοστες, προκλητικές(εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου με λαμπρές εξαιρέσεις τον προπονητή Ντιμτσούδη και τους παράγοντες Παναγιωτίδη και Χατζηδάκη που ήταν άψογοι τουλάχιστον απέναντι στην ομάδα μας) και αντιαθλητικές συμπεριφορές, είχαν όλη την ανοχή και την επιείκειά του, σε αντίθεση με την ομάδα μας που δέχονταν τις κίτρινες για ψύλλου πήδημα! Ο δε πρώτος βοηθός, εντελώς «ψαρωμένος» δεν έβλεπε, δεν άκουγε, δεν έλεγε τίποτα για ότι τραγελαφικό διαδραματίζονταν μπροστά ή δίπλα του! Δεν είχε το κουράγιο να παρατηρήσει έστω λεκτικά τον ποδοσφαιριστή Νο 7 των γηπεδούχων, που από την έναρξη δεν σταμάτησε να υβρίζει και να «τσαμπουκαλεύεται» απρόκλητα και απροκάλυπτα τον ποδοσφαιριστή Νο 24 της Πέλλας, γεγονότα που συνέβαιναν μόλις λίγα μέτρα μπροστά του και τα είχαν αντιληφθεί ακόμη κι αυτοί που βρίσκονταν στην απέναντι κερκίδα! Δεν έβλεπε, δεν άκουγε κυρίως όλα τα «γαλλικά» που εκστόμιζε στον ίδιο και τον ρέφερι, ο σκόρερ του 3ου τέρματος των γηπεδούχων Νο 20 από τον πάγκο πολύ πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα κιτρινισμένος για παρόμοια συμπεριφορά από το ξεκίνημα του αγώνα! Φυσικά δεν άκουγε ούτε αυτόν που αντικατέστησε Νο 5, ο οποίος με το που αντικαταστάθηκε και πήγε στον πάγκο, τα έβαζε με όλους και με όλα, όχι με ιδιαίτερα κομψό τρόπο. Ακόμη και ο παρατηρητής αγώνα, εντελώς διακοσμητικός για 80 λεπτά, έδειχνε να παίρνει μπροστά μετά την ολική ανατροπή του σκορ από τη Δόξα και προς το τέλος της αναμέτρησης, αλλά και τότε δυστυχώς, ότι ανέλαβε να διαχειριστεί το θαλάσσωσε! Έμπαινε κι έβγαινε ανεξέλεγκτα μέσα στο γήπεδο ακόμα και για ασήμαντη αφορμή, οποιοσδήποτε αναρμόδιος από τον πάγκο της Δόξας το επιθυμούσε, ενώ και οι μπάλες που ήταν η κύρια φροντίδα του πρώτου βοηθού και κυρίως του παρατηρητή σχεδόν από την έναρξη του αγώνα, βρέθηκαν όλες μαζί μέσα στο γήπεδο με την έναρξη των 5λεπτων καθυστερήσεων και να μην τιμωρείται κανείς! Από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, κρατήθηκαν έξι  τελικά, αλλά καθαρό ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε  σε κανένα, είτε λόγω σκόπιμων «θεατρινίστικων» τραυματισμών, είτε του αριθμού μπαλών που βρέθηκαν ξαφνικά μέσα στο γήπεδο! Η Δόξα φυσικά και δεν φταίει σε τίποτα, απλά την δουλειά της έκανε προκειμένου με θεμιτές και αθέμιτες καθυστερήσεις να τελειώσει το παχνίδι αφού οι τελευταίες αντοχές την εγκατέλειπαν, αλλά οι αρμόδιοι και ο άρχοντας της αναμέτρησης αναρωτιέμαι τι ακριβώς έκαναν...
Από την διαιτητική τριπλέτα, τραγικός και απαράδεκτος ο κ. Ταγκαλίδης με όλο τον σεβασμό που είχαμε ως σύλλογος μέχρι σήμερα στο πρόσωπό του, ελάχιστος και ανεπαρκής ο κ. Αδραμάνης για τέτοια παιχνίδια, ενώ ο μόνος απ' αυτή που διασώθηκε και στάθηκε με αξιοπρέπεια έχοντας σωστές υποδείξεις στο ανθρώπινο μέτρο για ακόμη μία φορά, ήταν ο κ. Αλατζάς. Η Πέλλα που δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας διατηρώντας μόνο χαμηλούς τόνους εδώ και πολλά χρόνια αναγνωρίζοντας τα ανθρώπινα λάθη, τους κακούς ορισμούς, την ανεπάρκεια και την κακή μέρα κάποιων διαιτητών και βοηθών, αναγκάστηκε χθες να το πράξει παρότι τέτοιες πρακτικές είναι αντίθετες με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία και λειτουργία της. Να διευκρινήσουμε όμως τέλος ότι απ' όπου κι αν το δει κανείς, στον κακό χθες κ. Ταγκαλίδη, δεν μπορούμε ακόμη και τώρα μετά το οδυνηρό παιχνίδι του Μελισσίου που η ομάδα μας αισθάνεται «χειρουργημένη κομπογιαννίτικα» να καταλογίσουμε κάποιον δόλο ή σκοπιμότητα στις αποφάσεις και τις κρίσεις του. Εκφράζουμε την βεβαιότητα, ότι και ο ίδιος δεν πίστευε στα μάτια του το τελικό σκορ που έγραφε, όταν συνέτασσε κι έκλεινε στο τέλος το φύλλο αγώνα  Όμως σίγουρα κάποιος και κάτι φταίει γι' αυτό που χθες γίναμε μάρτυρες, κι αν δεν αναδειχθεί, ίσως το υποστεί και κάποιος άλλος στο εγγύς ή μακρυνό μέλλον, σ' ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που φυτοζωεί και υποφέρει από πολλές «παθογένειες». 
― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.
Ο κ. Ταγκαλίδης μετά το χθεσινό ατυχές γι' αυτόν παιχνίδι, θα έχει να διαχειριστεί, κάνοντας μια έστω αυστηρή αυτοκριτική διαθέτοντας και λίγο τάκτ, μια κακή διαιτητική μέρα και μόνο. Η δική μας ομάδα, όπως και κάθε ομάδα που βρέθηκε, βρίσκεται και θα βρεθεί στην δική μας θέση, έχει να διαχειριστεί ένα σωρό επιπτώσεις και παρενέργειες. Αγωνιστικές, βαθμολογικές, ψυχολογικές, οικονομικές και ούτω καθεξής, που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται με την ίδια ευκολία και χρειάζεται πολύ χρόνος για να επουλώσουν οι «πληγές» όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι παθόντες που έχουν περάσει από παρόμοια θέση...
Συμπέρασμα: Οι παράγοντες, οι φίλαθλοι δεν χρειάζεται να ξοδεύονται υπερβολικά ασχολούμενοι με την Super League και τις υπόλοιπες ιδιαίτερα κοστοβόρες εθνικές κατηγορίες. Παρόμοια θλιβερά ποδοσφαιρικά φαινόμενα σε μικρογραφία, βρίσκονται ήδη μέσα στην αυλή μας, στο σπίτι μας, στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο και μάλιστα με μόλις ένα τάληρο!
Οι συνθέσεις
Δόξα Μελισσίου(Ντιμτσούδης): Καραογλανίδης, Χατζηδάκης(Ραμπούσης 86'), Φουρεράι, Δουλκερίδης(Λιτοβολής 46'), Φωστηρόπουλος(Φάβας 65'), Σέλγκου(Τουλγαρίδης 46'), Νιοράτζε, Τσάτσης, Τσάλμας, Σιδηρόπουλος, Μιχαηλίδης.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Αβραάμ, Βασιλάκογλου, Πλιόγκας, Σταυρακάκης(Σιαματάς 86'), Γουστέρης, Μπρατσούδης, Σιταράς, Τοπάλης, Κατσαμακτσής(Ρέκος Β.Ι. 72'), Ζούζουλας(Μπουράκης 74').

Μια προσφορά



























Δεν υπάρχουν σχόλια: