Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

«Jesus Christ!»... ράσα και αφορισμοί έξω από το Ακροπόλ

Μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους, αυτή τη φορά έξω από το θέατρο Ακροπόλ, όπου ανεβαίνει το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar».
Με πλακάτ και συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην οδό Ιπποκράτους, έξω από το θέατρο, ζητώντας να κατέβει η «βλασφημη» παράσταση.
Κρατώντας εικόνες του Χριστού, φώναζαν συνθήματα, μεταξύ αυτών «Ο Χριστός δεν έχει κάνει αμαρτίες, εμείς είμαστε αμαρτωλοί», με αφορμή το θέμα του έργου που θέλει τον Ιησού και τη Μαρία Μαγδαληνή να παρουσιάζονται ως άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες. 
Θεατής της παράστασης ανέφερε στο Tvxs: «Μας φώναζαν αντίχριστους και μας έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν κοπέλες πράγμα να βλέπουμε τέτοιες παραστάσεις. Και έλεγαν ότι γι΄αυτό έχουμε γεμίσει που@@@δες και μουσουλμάνους».
Σημειώνεται, ότι στην πρεμιέρα της παράστασης φυγάδεψαν τους ηθοποιούς από την πίσω πόρτα του θεάτρου εξαιτίας των αντιδράσεων. 
Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ των Andrew Lloyd Webber και Tim Rice «Jesus Christ Superstar», αποτελεί σταθμό στην ιστορία του θεάματος παγκοσμίως. Είναι η πρώτη ροκ όπερα που ανέβηκε στον κόσμο, πρώτα στο Μπρόντγουαιη και μετά στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου με τεράστια επιτυχία. Με τη σύγχρονη γλώσσα του και την πολυβραβευμένη μουσική του, έχει παιχτεί σε 42 χώρες και έχει μεταφραστεί σε 20 διαφορετικές γλώσσες
Στο θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, με 30 ηθοποιούς, τραγουδιστές - χορευτές επί σκηνής και 10μελή ζωντανή ορχήστρα.
Σημειώνεται, ότι το 1974 οι αντιδράσεις ιερέων και πιστών είχαν εμποδίσει το ανέβασμα της ομώνυμης ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: