Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Προσλήψεις για 18μηνα στο ΥΠΠΟΑ

Με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα καθορίζονται ανά ειδικότητα τα προσόντα και τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη, για προσλήψεις που θα γίνουν σχετικά με την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων
Ειδικότερα καθορίζονται τα απαιτούμενα προσόντα και εξειδικεύονται τα κριτήρια, η προθεσμία και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων καιτα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε θέμα σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ειδικότητας ΥΕ Καθαριότητας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δεκαοκτώ (18) μηνών, για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας του ΥΠΠΟΑ και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:
Οι υποψήφιοι, για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν.
Δεκτοί στη διαδικασία επιλογής γίνονται οι υποψήφιοι που είναι: α) Έλληνες πολίτες, β) πολίτες των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τους περιορισμούς του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 2431/1996 και γ) Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων, κατά το γένος και τη συνείδηση, αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958) και ομογενείς εξ Αιγύπτου.
Για την πρόσληψη προσωπικού σε επιχειρήσεις ή εταιρίες ή οργανισμούς και λοιπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, η ελληνική ιθαγένεια δεν απαιτείται ως προσόν επιλογής υπό τους περιορισμούς του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 2431/1996 ή/και του Οργανισμού ή Κανονισμού του εκάστοτε φορέα.
Για τους υποψηφίους χωρίς ελληνική ιθαγένεια απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων της οικείας ειδικότητας. Δεν απαιτείται η απόδειξη γνώσης της ελληνικής γλώσσας για Βορειοηπειρώτες, Κύπριους Ομογενείς και Ομογενείς αλλοδαπούς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο και Ομογενείς εξ Αιγύπτου. 4. Δεν απαιτείται οι υποψήφιοι να κατέχουν τίτλο σπουδών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται εμπειρία στον τομέα καθαριότητας, τουλάχιστον ένα (1) έτος.
Τα προσόντα πρόσληψης ελέγχονται κατά την πρόσληψη και όχι κατά την κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των υποψηφίων.
Τα όρια ηλικίας πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την κατάρτιση του πίνακα όσο και κατά την πρόσληψη.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ: Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες με βάση τα κατωτέρω αναφερόμενα κριτήρια:
1. Χρόνος ανεργίας Χρόνος ανεργίας: Είκοσι (20) μονάδες ανά μήνα ανεργίας με ανώτατο όριο τους δώδεκα μήνες. Άνεργος για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου θεωρείται ο υποψήφιος που έχει τέσσερις (4) τουλάχιστον πλήρεις μήνες ανεργίας. Ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας γίνεται από την τελευταία ημέρα προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και προς τα πίσω. Χρόνος ανεργίας θεωρείται και ο χρόνος παρακολούθησης προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ, καθώς και εκείνων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή άλλων Υπουργείων που εκτελούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ή τον ΟΑΕΔ, εφόσον ο υποψήφιος ήταν άνεργος τουλάχιστον επί τετράμηνο κατά το χρόνο ένταξής του στο πρόγραμμα. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί να συμμετέχει σε διαδικασία επιλογής, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί ένα από τα παραπάνω προγράμματα (πάντοτε υπό την προϋπόθεση τήρησης του τετραμήνου ανεργίας κατά το χρόνο ένταξής του σε αυτό), το χρονικό διάστημα από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του λογίζεται επίσης ως χρόνος ανεργίας.
2. Αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας α) Πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο πολύτεκνου υποψηφίου, β) πενήντα (50) μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας. Τις ανωτέρω μονάδες δύναται να λάβει μόνο ένα μέλος της ίδιας οικογένειας κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος στον ίδιο φορέα. Εάν στην αυτή διαδικασία επιλέγονται ως προσληπτέοι δύο (2) ή περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, κάνοντας χρήση του αυτού κριτηρίου και εφόσον δεν είναι δυνατή η οικειοθελής σύμπραξη αυτών για την επιλογή του ενός, διενεργείται δημόσια κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που δικαιούνται να μοριοδοτηθούν από το παραπάνω κριτήριο.
Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα κατά τις διατάξεις των ν. 860/1979 και 3454/2006 τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, τα τέκνα τους όμως προστατεύονται και απολαμβάνουν τα σχετικά δικαιώματα για όσο διάστημα διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα. 0 πολύτεκνος υποψήφιος βαθμολογείται με πενήντα (50) μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του. Το τέκνο πολύτεκνης οικογένειας βαθμολογείται με πενήντα (50) μονάδες για κάθε τέκνο της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του. Η βαθμολογία υπολογίζεται μόνο στα ζώντα μέλη της οικογένειας. Υποψήφιος που είναι ταυτόχρονα πολύτεκνος και τέκνο πολύτεκνης οικογένειας δικαιούται να κάνει χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά εκ των δύο ιδιοτήτων, αποκλεισμένης της αθροιστικής βαθμολόγησης. 3. Αριθμός τέκνων τρίτεκνης οικογένειας α) Σαράντα (40) μονάδες για κάθε τέκνο τρίτεκνου υποψηφίου, β) σαράντα (40) μονάδες για κάθε μέλος προκειμένου για υποψήφιους που έχουν την ιδιότητα του τέκνου τρίτεκνης οικογένειας. Τις ανωτέρω μονάδες δύναται να λάβει μόνο ένα μέλος της ίδιας οικογένειας κατά το ίδιο ημερολογιακό έτος στον ίδιο φορέα. Εάν στην αυτή διαδικασία επιλέγονται ως προσληπτέοι δύο (2) ή περισσότερα μέλη της ίδιας οικογένειας, κάνοντας χρήση του αυτού κριτηρίου και δεν είναι δυνατή η οικειοθελής σύμπραξη αυτών για την επιλογή του ενός, διενεργείται δημόσια κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που δικαιούνται να μοριοδοτηθούν από το παραπάνω κριτήριο.
Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 3454/2006 "Ενίσχυση της οικογένειας και λοιπές διατάξεις" (ΦΕΚ 75/Α΄/2006), την ιδιότητα του τρίτεκνου αποκτούν: α. Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι: Άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους και β. τα τέκνα αυτών, όπου αυτό προβλέπεται. Οι ανωτέρω ηλικιακές προϋποθέσεις ισχύουν και για τα τρία (3) τέκνα και ii) στα τρία (3) παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης. 0 τρίτεκνος υποψήφιος βαθμολογείται με σαράντα (40) μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του, ήτοι 120 μονάδες συνολικά για τα τρία (3) ζώντα τέκνα του. Το τέκνο τρίτεκνης οικογένειας βαθμολογείται με σαράντα (40) μονάδες για κάθε τέκνο της οικογένειας,
Προθεσμία και τρόπος υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων Η προκήρυξη εκδίδεται από τον οικείο φορέα, η οποία εγκρίνεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣ.Ε.Π.) και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του οικείου φορέα και του ΑΣΕΠ. Περίληψή της που περιλαμβάνει τον αριθμό των θέσεων, τα απαιτούμενα προσόντα, τα όρια ηλικίας και την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, δημοσιεύεται σε δύο τουλάχιστον τοπικές εφημερίδες. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την αίτηση που θα σχεδιαστεί από το ΑΣΕΠ και την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στον οικείο φορέα.
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας ή/και των εποπτευομένων φορέων και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου όπου προκηρύσσονται θέσεις, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Οι υποψήφιοι αναζητούν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων -> Διαγωνισμών Φορέων -> ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ)· β) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ΄ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι -> Ανεξάρτητες και άλλες αρχές -> ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα - διαδικασίες -> Διαγωνισμών Φορέων -> Ορ.Χρόνου (ΣΟΧ)
δείτε εδώ την σχετική απόφαση.

Πηγή: dikaiologitika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: