Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι

«Καυτό» θέμα της επικαιρότητας είναι οι συζητήσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ και, φυσικά, η παρέμβαση της Εκκλησίας κέντρισε το ενδιαφέρον των media.
Ο ΣΚΑΪ, σήμερα, έτρεξε να καλέσει τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για να πει τη δική του άποψη για το ζήτημα, αλλά και να τον ρωτήσει εάν η Εκκλησία ταυτίζεται με την ακροδεξιά στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Μετά από τα πολλά «σεβασμιώτατε» των δύο παρουσιαστών ο μητροπολίτης ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία δεν ομιλεί α λα καρτ και ότι «προπαντός η Εκκλησία» (αυτό το προπαντός έχει ενδιαφέρον) έχει το δικαίωμα να εκφράζει την αγωνία του ποιμνίου της. Βέβαια, όπως έχουμε παρακολουθήσει είτε με τη σημερινή κυβέρνηση είτε με τις προηγούμενες η «αγωνία του ποιμνίου» φαίνεται πως εξαντλείται σε ζητήματα όπως τα θρησκευτικά στο σχολείο, το μεταναστευτικό ή το όνομα της ΠΓΔΜ, καθώς οι ιεράρχες δεν έχουν καταφέρει να... ψυχανεμιστούν την «αγωνία του ποιμνίου» για τη φτώχεια, την ανεργία, τις κομμένες συντάξεις, του ανύπαρκτους μισθούς, την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Ωστόσο, η «ιερή» κουβέντα φαίνεται πως συνεπήρε τους δημοσιογράφους της εκπομπής γιατί βρήκαν την ευκαιρία, μιας και είχαν τον μητροπολίτη καλεσμένο, να το ρωτήσουν και για ένα άλλο θέμα που δεν είναι α λα καρτ, αλλά και εκφράζει την «αγωνία του ποιμνίου». 
Αυτό δεν ήταν άλλο από το αίτημα για άδεια από τις φυλακές που έκανε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο «σεβασμιώτατος» πήρε αποστάσεις μεν σημειώνοντας ότι αυτά είναι θέματα δικαιοσύνης, αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει «η δικαιοσύνη δεν κρίνεται ούτε τίθεται κάτω από πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες». Πάντα έχοντας στο νου ότι η Εκκλησία δεν ομιλεί α λα καρτ βέβαια έτσι;
Πάλι καλά που δεν τον ρώτησαν και για τη διαμεσολάβηση ή για τις νέες μεταγραφικές κινήσεις στη χειμερινή περίοδο.

Συντάκτης: Χ.Κ.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: