Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Η Κονιόρδου παύει τον διευθυντή του «αμαρτωλού ταμείου» - Απειλές από την πρώην διοίκηση

Τον Γεώργιο Βλαντή, διευθυντή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, αποπέμπει σύμφωνα με πληροφορίες μας η υπουργός Λυδία Κονιόρδου. Νέα διευθύντρια του ταμείου θα είναι η Ντιάνα Μεγγενή. Να θυμίσουμε πως το ταμείο έχει χαρακτηριστεί ως «μικρό ΚΕΕΛΠΝΟ», καθώς εισέρρεε εκεί ανεξέλεγκτο δημόσιο χρήμα και το έλεγχαν διαχρονικά, συγκεκριμένων αποχρώσεων, συνδικαλιστές σε συνεργασία με την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου, από την εποχή της θητείας του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μετά το πόρισμα-βόμβα των ελεγκτών, η κυβέρνηση αντικατέστησε το ΔΣ πλην του Γ. Βλαντή, που παρέμενε για να ολοκληρωθεί ο απολογισμός του 2017. Η απόφαση της υπουργού να λειτουργήσει αστραπιαία αντικαθιστώντας τον, έχει σχέση με την αποκάλυψη του «Έθνους», σύμφωνα με την οποία ο Γ. Βλαντής διέρρευσε χωρίς να το θέσει εν γνώση του νέου ΔΣ  μία έκθεση η οποία απάλλασσε το παλιό ΔΣ από τις ευθύνες του. Την έκθεση είχε συντάξει ο νομικός εκπρόσωπος της προηγούμενης διοίκησης Νίκος Κωνσταντόπουλος. Όσον αφορά την επιλογή του Ν. Κωνσταντόπουλου, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για επιλογή με πολιτική χροιά.
Απειλές από την πρώην διοίκηση
Στο μεταξύ χθες,  η Αυτόνομη Παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους λεκτική επίθεση και απειλές από το μέλος του έκπτωτου ΔΣ,. Γ. Παπαγεωργόπουλο.
Συγκεκριμένα στην προχθεσινή (18 Ιανουαρίου) συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (Ομοσπονδία εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού), ο Γ. Παπαγεωργόπουλος απείλησε συνδικαλίστρια αρχαιολόγο ότι «θα της κόψει τα πόδια» και ότι «θα της πάρει το κεφάλι».
Η συνδικαλίστρια και μέλος του νέου ΔΣ του ταμείου είχε ζητήσει την κατάσταση των εργαζομένων και των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου, στοιχεία που η έκπτωση διοίκηση αρνείται να παραδώσει.

Φωτεινή Λαμπρίδη 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: