Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Πυρά από ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ

Αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Ευθείς βολές προς τον πρωθυπουργό από την αντιπολίτευση.
Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον» και επισημαίνει:
"Η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Ελλάδος και της πΓΔΜ έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας προκειμένου να αλλάξει το όνομα της και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις.
Για αυτή την κρίσιμη παράμετρο ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Ζάεφ  έκαναν την παραμικρή αναφορά.
Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας  δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με βάση  το εθνικό συμφέρον."
Η Φώφη Γεννηματά, από την πλευρά της, κάνει λόγο για «εν κρυπτώ διπλωματία», ενώ αφήνει αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας.
Αναλυτικά:
"Η εν κρυπτώ διπλωματία συνεχίζεται. Ο κ. Τσίπρας οφείλει τουλάχιστον να απαντήσει αν ανέλαβε δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ χωρίς προηγούμενη λύση στο πρόβλημα .
Από την άλλη μεριά, η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.
Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα εθνικά Θέματα."
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: