Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Paradise Papers: Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα, ηθικός καπιταλισμός δεν υπάρχει

Στη συζήτηση για τα «Paradise Papers» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:
«LUXLEAKS, PANAMA PAPERS, PARADISE PAPERS, off shore, φορολογικοί παράδεισοι, τρανταχτά ονόματα επιχειρήσεων και πόσες ακόμα αποκαλύψεις στο μέλλον ανάλογα με τα ανταγωνιστικά συμφέροντα που υπηρετούν και οι αποκαλυπτόμενοι, αλλά και οι αποκαλύπτοντες.
Γιατί παριστάνετε ότι ταράζεστε; Υποκρίνεστε.
Εσείς εδώ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις, δεν νομοθετείτε προσφέροντας τα πάντα σ’ αυτούς για επενδύσεις και κέρδη; Συντάξεις και μισθούς πείνας, εργασιακά κάτεργα; Οι παράνομες συναλλαγές είναι ψίχουλα μπροστά στις νόμιμες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο βγαλμένες από άγρια φορολογία του λαού. Τα funds που τους πουλάτε δάνεια δεν φωλιάζουν στους φορολογικούς παραδείσους; Αφού δήθεν τους καταγγέλλετε, δεν τους καλείτε μετά να επιστρέψουν σαν επενδυτές με νέες φοροαπαλλαγές;
Ο ψευτοκαυγάς κομμάτων, ποιος μπλέκεται και ποιος αποκαλύπτει, δεν κρύβει ότι τα δισεκατομμύρια γεννήθηκαν από την κοινωνική εκμετάλλευση που όλοι εξυπηρετούν. Τα δάκρυα ακροδεξιών, συντηρητικών, σοσιαλδημοκρατών και δήθεν «νεοαριστερών» στυλ ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκρισία.
Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα, ηθικός καπιταλισμός δεν υπάρχει. Είναι και θα είναι παράδεισος για τους λίγους, κάτεργο για τους πολλούς».
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: