Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

EΦΚΑ: Δουλειά τα επόμενα 5 Σαββατοκύριακα για να πληρωθούν περισσότερες συντάξεις

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ ζητά εντατικοποίηση των προσπαθειών για την απονομή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους.
Την εθελοντική συμμετοχή των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για τα επόμενα πέντε Σαββατοκύριακα, δηλαδή, μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκδοθούν περισσότερες συνταξιοδοτικές αποφάσεις ζήτησε με επιστολή του ο διοικητής του οργανισμού προς τα υποκαταστήματα που είναι επιφορτισμένα με την έκδοση των συντάξεων.
Συγκεκριμένα με επιστολή του προς τους διευθυντές των 45 υποκαταστημάτων που είναι αρμόδιο για τις συντάξεις ο κ. Μπακαλέξης ζητά την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την απονομή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους. Ήδη, έχουν προσδιοριστεί δύο επιπλέον ημερομηνίες, η 28η Νοεμβρίου και η 28η Δεκεμβρίου, για την εμβόλιμη πληρωμή των νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν από ένα μήνα, δηλαδή το Σαββατοκύριακο της 7ης και 8ης Οκτωβρίου, ήταν η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ κλήθηκαν να εργαστούν για να εκδοθούν περισσότερες συντάξεις. Σε εκείνη την περίπτωση είχαν εργαστεί περίπου 300 υπάλληλοι σε εθελοντική βάση και μάλιστα σε κάποια από τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ εκτιμάται ότι εργάστηκαν 20 με 25 άτομα, δηλαδή ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων  γεγονός που έδειξε και το μέγεθος της κινητοποίησης των υπαλλήλων του Ταμείου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ σε περίπου 103.000 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων για κύριες συντάξεις που βρίσκονται σε «αναμονή». Από αυτές οι περίπου 35.000 αφορούν σε συντάξεις χηρείας ενώ άλλες 10.000 αιτήσεις αφορούν σε περιπτώσεις δικαιούχων οι οποίο είχαν εργαστεί και στο εξωτερικό, ενώ άλλες 20.000 αφορούν αιτήσεις για διαδοχική ασφάλιση.

Στέλιος Παπαπέτρου
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: