Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η «Αγία Ζώνη», τα θαύματα και οι θαυματοποιοί

Και καλά τα κανάλια του λαϊκισμού και του χαμηλότερου κοινού (πολιτιστικού) παρονομαστή, αλλά ο υπουργός; «Ο καθένας κάνει την αυτοσυγκέντρωσή του» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο σχετικό ρεπορτάζ για τη «Αγία Ζώνη» τη θαυματουργό που βοηθά άτεκνα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν και άρρωστους να γίνουν καλά. Και όλα αυτά τα θαύματα, λέει, είναι καταγεγραμμένα στο Άγιο Όρος, στο βιβλίο της μονής Βατοπεδίου που φυλάσσει το κειμήλιο. 
Ήρθε και ο μεσίτης ο Εφραίμ -ναι, εκείνος ο γνωστός από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου- επίσης θαυματουργός, αφού αντάλλασσε νεράκι της λίμνης με ακίνητα εκατομμυρίων και, ω του θαύματος, αθωώθηκε από τα δικαστήρια. Μαζί του ο Καραμανλής, ο Ρουσόπουλος, ο Κοντός, ο Αρσένιος και όλος ο χορός των θαυμάσιων και θαυμαστών πρωταγωνιστών του μεγαλύτερου σκανδάλου των τελευταίων δεκαετιών, μαζί με εκείνο της Ζίμενς. 
Όσον αφορά το «ρεπορτάζ για τη θαυματουργό ζώνη», ο παρουσιαστής του Star είπε ότι η Εκκλησία είναι καταφύγιο στην κρίση και ότι η «Αγία Ζώνη» είναι το μοναδικό απομεινάρι από την ζωή της Παναγίας επί της γης. Και ότι πριν επισκεφθεί την Αθήνα η ζώνη ήταν στη Ρωσία, όπου χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν μέσα στο κρύο για να την προσκυνήσουν. 
Δεν λέω, η μεταφυσική και η θρησκεία ήταν πάντα το καταφύγιο των πονεμένων αυτού του κόσμου, «η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου», όπως έλεγε ο Μαρξ, έστω και εάν στην πραγματικότητα η Εκκλησία υπήρξε συστηματικά ένας οίκος εμπορίου της ελπίδας, με ποικίλους εμπόρους, τους οποίους στην εποχή του ο Ιησούς λέγεται ότι έδιωξε κακήν κακώς από το ναό του πατέρα του. 
Για τον κόσμο που περιμένει καρτερικά στην ουρά για να πάρει την ευλογία της «Αγίας Ζώνης» δεν θα πω τίποτα, είναι ένα πρόβλημα που ως κοινωνία έχουμε μπροστά μας, μαζί με τις άλλες μορφές αλλοτρίωσης: πολιτικής, κοινωνικής, ατομικής. 
Όσο για τον υπουργό; Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου.

Συντάκτης: Τάσος Τσακίρογλου 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: