Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Εκκλησία της Αγγλίας: Αφήστε τα αγόρια να φοράνε φούστα μπαλέτου και τα κορίτσια κάπα υπερήρωα

Είτε πρόκειται για τιάρα, είτε για «τουτού» (φούστα μπαλέτου από τούλι), πυροσβεστικό κράνος ή κάπα υπερήρωα, τα αγόρια και τα κορίτσια θα πρέπει να φοράνε ό,τι επιθυμούν χωρίς να υπακούουν σε στερεότυπα των φύλων, προέτρεψε σήμερα η Εκκλησία της Αγγλίας σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον ομοφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία.
Η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για παιχνίδι και εξερεύνηση και η συμπεριφορά των παιδιών δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται «προβληματική μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζει με τα στερεότυπα των φύλων».
«Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να εξερευνούν ποια μπορεί να είναι χωρίς να κρίνονται ή να χλευάζονται», ανέφερε η Εκκλησία σε έκθεσή της, την οποία απέστειλε στα 4.700 θρησκευτικά σχολεία, στα οποία σκιαγραφεί τρόπους για την πάταξη του εκφοβισμού εις βάρος ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών.
«Για παράδειγμα, ένα αγόρι μπορεί να επιλέξει μια τουτού, μια πριγκιπική τιάρα και τακούνια και ένα κορίτσι το κράνος του πυροσβέστη, μια ζώνη για εργαλεία και τον μανδύα του υπερήρωα με αμεροληψία και χωρίς να κρίνεται», προστίθεται στην έκθεση.
Παρότι η Βρετανία είναι μια από τις λιγοστές χώρες όπου τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ (στα αγγλικά LGBT, αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς) έχουν συνταγματικά ίσα δικαιώματα, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων και κακομεταχείρισης.
Την περασμένη εβδομάδα η φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, η Stonewall, ανακοίνωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους μαθητές ΛΟΑΤ στη Βρετανία που ρωτήθηκαν έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: