Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ομοβροντία κατά Τσίπρα με αφορμή το κοινωνικό μέρισμα

Κάθε άλλο παρά ικανοποίηση εξέφρασαν τα κόμματα του κοινοβουλίου, για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 
Στο σύνολό τους, τα κόμματα αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική, κάνοντας λόγο για φτωχοποίηση του λαού, ενώ έστρεψαν τα πυρά τους κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον -μεταξύ άλλων- για «θράσος» (Νέα Δημοκρατία), «ξεδιάντροπη προπαγάνδα» (ΚΚΕ) ή μικροπολιτική (ΔΗΜ.ΑΡ.).
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, προχώρησε περαιτέρω, υποστηρίζοντας ότι η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα «οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την κυβέρνησή του». 
Σύμφωνα, πάντως, με το Μαξίμου, από την προηγούμενη εβδομάδα είχε οριστεί τηλεδιάσκεψη με τους «θεσμούς», για σήμερα (Δευτέρα) στις 4 το μεσημέρι, με αντικείμενο το ζήτημα του κοινωνικού μερίσματος. Οι δύο πλευρές είχαν εξαρχής συμφωνήσει ότι εάν δεν υπήρχαν αντιρρήσεις από πλευράς δανειστών, ο πρωθυπουργός θα προέβαινε άμεσα σε σχετικό διάγγελμα. 
Με βάση πάντα τις ίδιες πηγές, στην περίπου δίωρη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η κυβέρνηση ενημέρωσε τους «θεσμούς» για το κοινωνικό μέρισμα, οι οποίοι συναίνεσαν κι έτσι ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε λίγο αργότερα, τις βασικές λεπτομέρειες για το μέρισμα.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των κομμάτων:
Νέα Δημοκρατία 
Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 700.000.000 ευρώ από τα 14,5 δισ. ευρώ που έχει υφαρπάρξει από τους Έλληνες, γονατίζοντας την μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους. Είχε, μάλιστα, το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει.
Υ.Γ. Η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την κυβέρνησή του».
ΚΚΕ
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτουμένων, που τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που φέρνει στη βουλή ένα προϋπολογισμό φοροληστείας, που εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ βάζει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, οι βραδινές εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, για να μοιράσει «κοινωνικά μερίσματα» από το πλεόνασμα φτώχειας του ελληνικού λαού, μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν.
Η πιο μεγάλη κοροϊδία, όμως, είναι αυτή που αναμασούν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, περί ανακούφισης του λαϊκού κόσμου και δίκαιης ανάπτυξης, τα οποία καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός, εξαιτίας της πολιτικής που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί, παίρνοντας για αυτό τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Δημοκρατική Συμπαράταξη
[δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά]
Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις  οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε η πολιτική τους.
Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές.
Το Ποτάμι
Όταν ένας πολιτικός μοιράζει λεφτά, δεν τα μοιράζει από την τσέπη του. Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σήμερα ο κ.Τσίπρας, είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του. Γι΄αυτούς ούτε κουβέντα! Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά. Δεν τον ενδιαφέρει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν φόρους όσοι έχουν απομείνει να εισφέρουν στα δημόσια ταμεία, οπότε τέλος και τα επιδόματα.
Υ.Γ. Οι εξαγγελίες γίνονται μια μέρα μετά τη χθεσινή μαζική προσέλευση στις κάλπες για το νέο προοδευτικό φορέα. Αν κοιτάξει προς τα πίσω θα μάθει ότι επιταγές μοίραζαν πολλοί, αλλά αυτοί που ξεγελάστηκαν ήταν λίγοι.
ΔΗ.ΜΑΡ.
Μόνο κάποιος που έχει γαλουχηθεί με έργα επιστημονικής φαντασίας μπορεί να διαστρεβλώνει τόσο την πραγματικότητα. Ποτέ οι θέσεις εργασίας που επικαλείται ο κ. Τσίπρας δεν ήταν τόσο επισφαλείς και τόσο ανεπαρκείς ώστε να μην καλύπτουν ούτε τη διατροφή ενός ανθρώπου. Επικαλείται την ανάπτυξη όταν ούτε μια σοβαρή επένδυση δεν έχει πραγματοποιηθεί επί των ημερών του.
Το μόνο που γνώρισε ανάπτυξη είναι η εκτεταμένη φτώχεια που δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ «φιλανθρωπία» από ένα κοινωνικό μέρισμα συσσωρευμένο με τον πιο σκληρό και αντικοινωνικό τρόπο. Και το παραμύθι έχει και τον δράκο των παγκόσμιων και εγχώριων ελίτ.
Ασφαλώς και οι ανεξέλεγκτοι  φορολογικοί παράδεισοι του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού χρειάζονται έλεγχο και ρυθμίσεις γιατί στερούν σημαντικούς φορολογικούς πόρους από τις κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος. Όμως αποτελεί δοκιμασία για τη λογική ο ισχυρισμός ότι για την υπερφορολόγηση και τη φτωχοποίηση που επέβαλε η κυβέρνησή του φταίει η offshore του Καρόλου της Αγγλίας.
Δυστυχώς προσπάθησε να μιμηθεί τον Αη Βασίλη ένα μήνα νωρίτερα, για προφανείς μικροκομματικούς σκοπούς.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: