Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αμβρόσιος για καταστροφές στην Δ. Αττική: Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο είναι αρμοδιότερο της ΕΜΥ...

Σε έναν θεό - τιμωρό παραπέμπει η νέα ανάρτηση του  Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, στο προσωπικό του ιστολόγιο, διαμαρτυρόμενος για τη μη παρουσία εκπροσώπου της εκκλησίας στα Μέσα Ενημέρωσης για το ζήτημα των φονικών καταιγίδων. 
Ο μητροπολίτης εγκαλεί τα ΜΜΕ διότι καλούν μόνο εκπροσώπους της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του κράτους «οι οποίοι από την δική τους σκοπιά έκαστος προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις στο τηλεοπτικό κοινό γύρω από τα πρωτοφανή αυτά φυσικά καταστροφικά φαινόμενα».
«Πλην όμως», συνεχίζει ο Αμβρόσιος, «στο άθεο αυτό Κράτος, στο οποίο ζούμε σήμερα, με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς,  κανείς δεν σκέφθηκε να καλέση (sic) στο πάνελ του και κάποιο εκπρόσωπο του Θεού, κάποιο εκκλησιαστικό πρόσωπο, ώστε να ακουσθή και της Εκκλησίας η άποψη! Και όμως η άποψη της Εκκλησίας είναι η πιο έγκυρη, όταν κρίνωνται τα φαινόμενα αυτά!».
Αφού λοιπόν ο μητροπολίτης ξεκαθαρίζει ότι για τα φυσικά φαινόμενα και την ανθρώπινη παρέμβαση στην φύση είναι αρμοδιότερη η εκκλησία από την επιστήμη, συνεχίζει: «Ανοίξτε, λοιπόν, αδελφοί μου την Καινή Διαθήκη, αν βέβαια υπάρχει ακόμη -κρυμμένη και περιφρονημένη- κάπου εκεί  σε κάποιο ντουλάπι, συρτάρι κλπ. στο σπιτικό σας. Ανατρέξατε  στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στ.6-8. Εκεί περιγράφονται διάφορα έκτακτα φυσικά φαινόμενα, τα οποία θα είναι καταστροφικά! Όπως π.χ. πείνα και σεισμοί, που θα επιφέρουν καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον! Μεταξύ αυτών πρέπει να εντάξουμε και τους καταποντισμούς.  Όλα αυτά θα εκφράζουν την οργή του Δημιουργού Θεού για την αποστασία του δημιουργήματός Του, δηλ. του ανθρώπου.(…)».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: