Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Μήνυμα Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών (Δ.Πέλλας) για την 44η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση των ηρώων του Πολυτεχνείου, από την εξέγερση της νεολαίας μας απέναντι στους αιμοσταγείς δικτάτορες, από την εξέγερση των Ελλήνων ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών. Μία εξέγερση σύμβολο για τον αγώνα του ελληνικού λαού για την προάσπιση της Δημοκρατίας, της  Ελευθερίας, της Ισότητας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
44 χρόνια μετά τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους ήρωες του αντιδικτατορικού και αντιφασιστικού αγώνα, τιμούμε όλους αυτούς που εκδιώχθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, θυσιάστηκαν για μία σταγόνα Ελευθερίας, για μία ανάσα Δημοκρατίας. Αυτούς που πρόταξαν τα στήθη τους στους στρατοκράτες, αυτούς που δε φοβήθηκαν ούτε μία στιγμή να εναντιωθούν στο χουντικό καθεστώς του τρόμου, της βίας και του θανάτου.
Η συμπλήρωση όμως των 44 ετών δεν αποτελεί μόνο ένα ορόσημο του παρελθόντος, συνιστά και ένα σημείο αναφοράς για το παρόν και το μέλλον. Χρέος όλων μας να δώσουμε μία υπόσχεση, να γίνουμε συνεχιστές ενός αγώνα, ενός αγώνα πιο επιβεβλημένου όσο ποτέ. Πιο επιβεβλημένου όσο ποτέ, όταν οι δολοφόνοι του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι, όταν νοσταλγοί του φασισμού και της χούντας προκαλούν συνεχώς με τους λόγους και τις πράξεις τους, όταν καθημερινά γινόμαστε θιασώτες ακροδεξιών ρητορικών και ενεργειών.
Και αυτό θεωρούμε πως είναι ο καλύτερος φόρος τιμής προς όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, για την χώρα μας και τον ελληνικό λαό, αυτή η υπόσχεση, μα και η έμπρακτη υλοποίησή της. Και σας καλούμε όλες και όλους, συνοδοιπόρους στον κοινό μας αγώνα για ένα καλύτερο Αύριο, ένα Αύριο όπως οι αγωνιστές του Νοέμβρη του ’73, οι Ήρωες του Πολυτεχνείου, οραματίστηκαν.
  
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ
Γιαννιτσών (Δ. Πέλλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: