Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Μ.Α. Πέλλας - Αναγέννηση Γ. (1-0)4-1. Η Πέλλα είχε σήμερα κι έναν «μικρό» Μεγ-Αλέξανδρο!

Με πολύ καλή και μεστή εμφάνιση, θαυμάσια διαχείριση και επαγγελματική κυνικότητα, η Πέλλα έφτασε σε μία μεγάλη σε έκταση και σπουδαιότητα νίκη. Με την σημερινή απόδοσή τους οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της, προεξέχοντος του Αλέξανδρου Γουστέρη που στην κυριολεξία «χόρευε» στο βαρύ από τη βροχή τερέν, την ψήλωσαν αγωνιστικά και ως φυσική συνέπεια και βαθμολογικά.
Το πρώτο ημίωρο ήταν κάπως ισορροπημένο με πολύ τρέξιμο και πολλές μονομαχίες από τις δύο ομάδες σε κάθε γωνιά του γηπέδου, με την Πέλλα να φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει πιο εύκολα στην περιοχή των φιλοξενουμένων και να απειλήσει την εστία του Σαββουλίδη. Έτσι η μόνο αξιόλογη ευκαιρία μέχρι τότε ήταν για τους γηπεδούχους στο 20', όταν ο Γουστέρης πέρασε από αριστερά σαν μην υπήρχε τον αντίπαλό του και πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Μπρατσούδη, με τον τελευταίο όμως να σουτάρει εκτός ισορροπίας παράλληλα από το τέρμα της Αναγέννησης. Λίγα λεπτά αργότερα μετά από κάθετη του Ζούζουλα, ο Μπρατσούδης βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος πίσω από την άμυνα και απέναντι από τον εξερχόμενο Σαββουλίδη, με τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης να τον ανατρέπει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και πριν αυτός επιχειρήσει να μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Προς έκπληξη όλων ο ρέφερι της αναμέτρησης έκρινε -προσωπικά θεωρώ λανθασμένα- ότι ο επιθετικός της Πέλλας δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ και τιμώρησε μόνο με κίτρινη κάρτα τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Πέντε λεπτά αργότερα έγινε η φάση που έγειρε την «πλάστιγγα» στην μεριά των γηπεδούχων και ίσως έκρινε και την εξέλιξη της αναμέτρησης. Δυνατή σέντρα-σουτ του Ζούζουλα στο 35', βρήκε τον Σαββουλίδη αιφνιδιασμένο να πέφτει όμως προς την πορεία της μπάλας και να αποκρούει, αλλά η βοηθός κα Τσαλγίνη που ήλεγχε την φάση και ήταν η μόνη που είχε την καλύτερη οπτική γωνία από κάθε άλλον στο γήπεδο και μπορεί να γνωρίζει καλύτερα, έδειξε με βεβαιότητα την σέντρα, κατοχυρώνοντας αμέσως το τέρμα. Κάθε προσέγγιση της φάσης από οποιονδήποτε άλλον, είναι εντελώς αυθαίρετη και μάλλον ευσεβής πόθος για όποια πλευρά το επιθυμεί! Στην συνέχεια η επίμονη διαμαρτυρία του Σαββουλίδη προς τον κ. Βαμβακά, του απέφερε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή του, που μάλλον δικαιούνταν λίγα λεπτά νωρίτερα στην ανατροπή του Μπρατσούδη. Το επόμενο δεκάλεπτο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, βρήκε τις δύο ομάδες να ψάχνονται στη νέα αριθμητική τάξη πραγμάτων και να μην δημιουργούν σοβαρές φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα μπήκε πολύ δυνατά, δείχνοντας σχεδόν με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό και ποιος θα πάρει τελικά το παιχνίδι. Με δύο τέρματα, πρώτα του Μπρατσούδη στο 50' που ξετίναξε από το ύψος της μικρής περιοχής τα δίχτυα του Τομπουλίδη και έπειτα του Σιαματά στο 55' με κοντινή κεφαλιά, μπήκε οριστικά τέλος στην «σεμνή» τελετή. Η Πέλλα έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και η Αναγέννηση χωρίς ψυχολογία και καθαρό δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αντιδράσει. Ακόμα και το γκολ της μείωσης του σκορ στο 65' μετά από πολύ καλή αντεπίθεση και κοντινό πλασέ του Γεωργία, δεν μπόρεσε να της δώσει κουράγιο και να την αφυπνίσει. Έγινε έρμαιο στις διαθέσεις της Πέλλας, που έβγαινε μπροστά όπως και όποτε ήθελε, απειλώντας με πολλούς και διάφορους τρόπους το τέρμα του Τομπουλίδη. Απόρροια ήταν το τέταρτο γκολ στο 70', μετά από ατομική προσπάθεια του Ρέκου και πάσα στον Μπρατσούδη, ο οποίος πλάσαρε από μακριά στο κενό τέρμα. Η Πέλλα στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη έκανε συντήρηση και διαχείριση του αγώνα, με καλή κυκλοφορία και μόνο κατά περίσταση πιο επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο Κώστας Μαυροβουνιώτης χρησιμοποιήσε και ποδοσφαιριστές με λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Πέλλα απόλυτα δίκαια νικήτρια και την φιλοξενούμενη Αναγέννηση και απογοητεύμενη από την ήττα και προβληματισμένη από την εμφάνιση.
Η Πέλλα «αναγεννημένη» ως συνεπή συνέχεια της νίκης και της μεστής εμφάνισης στην Καλή, σήμερα έβγαλε ακόμα ένα αξιοσημείωτο στοιχείο εκτός της συνοχής, της πειθαρχίας και της σοβαρότητας. Αυτό ήταν το σωστό διάβασμα του αγώνα τόσο πριν όσο κυρίως στην εξέλιξή του, μαζί με την αντίδραση και την προσαρμογή που έβγαζε δείχνοντας μια επαγγελματική ψυχραιμία και κυνικότητα σε κάθε περίσταση και φάση. Είχε τους ποδοσφαιριστές της με καλή απόδοση, αλλά κορυφαίο του γηπέδου τον Αλέξανδρο Γουστέρη, που έκανε άνω-κάτω με κάθε τρόπο, την μεσοαμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων όποτε έφτανε η μπάλα στα πόδια του.
Η Αναγέννηση που σίγουρα αποσυντονίστηκε από την αποβολή του Σαββουλίδη, όπως θα συνέβαινε και σε κάθε ομάδα που παίζει με αριθμητικό μειονέκτημα, δεν έδειξε τα περσινά θετικά στοιχεία της αγωνιστικότητας και του ταλέντου της. Όαση ο νεαρός Λαζαρίδης, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.
Με εξαίρεση το χρώμα της κάρτας στη φάση της ανατροπής του Μπρατσούδη από τον Σαββουλίδη και του πρώτου γκολ της Πέλλας με υπόδειξη της κας Τσαλγίνη για το οποίο δεν μπορούμε να πάρουμε θέση όπως και κάθε σώφρων που δεν έχει άμεση οπτική γωνία, η διαιτητική τριπλέτα είχε γενικά πολύ καλή παρουσία.
➤Η ομάδα μας την επόμενη αγωνιστική αγωνίζεται στη Νέα Τραπεζούντα με αντίπαλο τον Εθνικό Γ.. 
➤Αξιοπρεπής αριθμητικά η προσέλευση του κόσμου.
Οι συνθέσεις
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης(Σιάγκας 77'), Αβραάμ(Παπαγεωργίου 60'), Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Ρέκος Β.Ι., Σιταράς, Σιαματάς, Μπρατσούδης(Δεληπαναγιώτης 86'), Ζούζουλας(Αλμπάνης 90'), Γουστέρης. Απόντες: Τοπάλης, Χαχαμίδης, Καρασμάνης, Ουρουμίδης.
Αναγέννηση Γ.(Κουτίδης): Σαββουλίδης, Ξανθόπουλος, Αλεξανδρίδης Γ., Κοκκινίδης(Ματία 65'), Αλεξανδρίδης Κ., Κυζιρίδης, Θεοδωρούδης(Τομπουλίδης 35'), Γεωργίας(Στεφανίδης 77'), Λαζαρίδης, Πισμισάκης, Τερζής(Αργυρίου 62').





















Δεν υπάρχουν σχόλια: