Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Kάθε μέρα πεθαίνουν 15.000 παιδιά από ασθένειες που μπορούν προληφθούν!

Είναι μικρά παιδιά. Δεν θα μπορέσουν ποτέ να ζήσουν τη ζωή τους. Αφήνουν την τελευταία τους πνοή, από αρρώστιες που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα προσβάλλονταν!
15.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν, αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έκθεση προειδοποιεί ότι, επειδή κάποιες αφρικανικές χώρες και χώρες της Νότιας Ασίας εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω στην παροχή θεραπείας, περισσότερα από 60 εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν μέχρι το 2030 από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.
Το 2016, εκτιμάται ότι 5,6 εκατομμύρια παιδιά πέθαναν πριν από τα πέμπτα τους γενέθλια, ανακοίνωσαν σε κοινή τους έκθεση η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά και η Παγκόσμια Τράπεζα.
Πνευμονία, διάρροια και ελονοσία είναι στην κορυφή των ασθενειών που ευθύνονται για την παιδική θνησιμότητα, αλλά θα μπορούασν να προληφθούν. Σύμφωνα με την έκθεση, για τους μισούς από αυτούς τους θανάτους ευθύνεται και ο υποσιτισμός που καθιστά τα παιδιά πιο ευάλωτα στις σοβαρές ασθένειες.
Το υψηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας το έχει η υποσαχάρια Αφρική με 79 θανάτους κατά μέσον όρο για κάθε 1.000 γεννήσεις το 2016. Ωστόσο η Ινδία έχει τον υψηλότερο αριθμό βρεφικών θανάτων με περισσότερους από 850.000, ενώ η Νιγηρία έρχεται δεύτερη με τουλάχιστον 450.000.

Πηγή: imerodromos.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: