Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Η Σκωτία αποφάσισε... ότι το ξύλο δεν βγήκε από τον Παράδεισο

Η Σκωτία πρόκειται να απαγορεύσει δια νόμου την φυσική βία εναντίον των παιδιών, πρώτη εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο βουλευτής των Σκωτσέζων Πρασίνων, Τζον Φίνι, θα καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή, το οποίο, σύμφωνα με το  ΒΒC, πρόκειται να υπερψηφιστεί.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που απασχόλησε κοινοβούλιο και κοινωνία όλο το περασμένο Καλοκαίρι, τα παιδιά θα απολαμβάνουν σχετική νομική προστασία όπως και οι ενήλικες.
Αυτήν την στιγμή, οι γονείς στην Σκωτία έχουν το νομικό δικαίωμα να επικαλεστούν το επιχείρημα της «δικαιολογημένης» φυσικής βίας, αν και απαγορεύεται η χρήση αντικειμένων ή να χτυπηθεί το παιδί στο κεφάλι.
Την λογική της «εύλογης τιμωρίας» εναντίον των παιδιών δικαιολογούν οι νομοθεσίες της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Για την Εν Λόνγκφιλντ, υπεύθυνη για τα δικαιώματα των παιδιών στην Αγγλία, ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι γονείς δεν φέρουν νομική ευθύνη για την βία έναντι των παιδιών τους, πρέπει να αλλάξει.
Για τον Φίνι, τα πράγματα είναι σαφή: «Δεν μπορούμε να θεωρούμε την Σκωτία το καλύτερο μέρος για τα παιδιά, όσο η νομοθεσία μας τους προσφέρει την λιγότερη προστασία από παντού έναντι της βίας».
Δεν είναι όμως όλοι υπέρ αυτή της αλλαγής. Για τον ιερέα, Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, από τέτοιου είδους απαγορεύσεις κινδυνεύουν να κατηγορηθούν και καλοί γονείς «απλώς» διότι χτύπησαν το παιδί στο χέρι.
Για την ΜΚΟ Be Reasonable στην Ουαλία, η οποία μαζεύει και υπογραφές κατά του νέου νόμου, ένα «χαστουκάκι» θα μετατραπεί σε έγκλημα, ενώ, αυτό που φοβούνται περισσότερο, είναι ότι το κράτος θα παρέμβει δραστικά στον τρόπο με τον οποίο οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
Πάντως, εκ μέρους της κυβέρνησης της Σκωτίας, το νομοσχέδιο του Φίνι γίνεται αποδεκτό, θεωρώντας ότι η φυσικά βία εμπεριέχει αρνητικές συνέπειες οι οποίες είναι πολύ περισσότερο μακροχρόνιες από τον άμεσο πόνο.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: