Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Υπ.Εργασίας: Η ΝΔ έδωσε σήμα διεκδίκησης αναδρομικών στους πρώην βουλευτές

Σκληρή απάντηση δίνει στη ΝΔ το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με το θέμα της διεκδίκησης αναδρομικών από πρώην βουλευτές. «Η στάση της ΝΔ στο θέμα των αναδρομικών οικονομικών απαιτήσεων πρώην βουλευτών της και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί πρόκληση για τον κοινό νου, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους», σχολιάζει το υπουργείο λέγοντας ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε “σήμα” διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές». Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ήρθε στην επιφάνεια σήμερα με την αφορμή να δίνει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο 160 πρώην βουλευτές θα πάρουν αναδρομικά πάνω από 15 εκατ. ευρώ.
«Δικοί της πρώην βουλευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι όσοι διεκδικούν τα αναδρομικά», προσθέτει το υπουργείο εξηγώντας:
«Ο N.4387/2016 επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη «βιομηχανία» προσφυγών που έστησαν χωρίς αιδώ «γαλάζιοι» και «πράσινοι» πρώην βουλευτές.
Χωρίς τον νόμο, οι αποφάσεις αυτές θα ήταν άμεσα εκτελεστές και στο σύνολο των χρημάτων που επιδίκασαν, όπως ισχύει για όλους τους άλλους συνταξιούχους και κάθε Έλληνα πολίτη.
Αντιθέτως, με τη διαδικασία πληρωμής που προβλέφθηκε, θα ρυθμιστεί ο τρόπος και ο ρυθμός αποπληρωμής τους με υπουργική απόφαση, ώστε να μην επιβαρύνει απότομα και υπέρμετρα το δημόσιο ταμείο».
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η όψιμη οργή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς υποκριτική αλλά κυρίως θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της ΝΔ και των πολιτικών της στελεχών, που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως πεδίο πλουτισμού και ατομικών προνομίων. Σε αυτόν τον τομέα πράγματι οι επιδόσεις τους διεκδικούν την “αριστεία”».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: