Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Όταν πεθαίνουμε, ξέρουμε ότι είμαστε νεκροί αποκαλύπτει νέα επιστημονική μελέτη

Ο θάνατος φοβίζει τους περισσότερους, ωστόσο μια νέα επιστημονική έρευνα τον κάνει ακόμα πιο τρομακτικό.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Dr. Sam Parnia από το  NYU Langone School of Medicine της Νέας Υόρκης, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι νεκροί για μερικά δευτερόλεπτα επειδή η συνείδησή τους συνεχίζει να λειτουργεί αφού το σώμα έχει σταματήσει να δείχνει σημάδια ζωής.
Αυτό σημαίνει ότι, θεωρητικά, κάποιος μπορεί να ακούσει ακόμη και το θάνατό του να ανακοινώνεται από τους γιατρούς.
Ο Dr. Sam Parnia και η ομάδα του παρακολούθησαν ανθρώπους που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, πέθαναν τεχνικά, αλλά αργότερα επανήλθαν στη ζωή.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους της που έγινε ποτέ.
Μερικοί από τους συμμετέχοντες υποστήριξαν ότι είχαν επίγνωση όλων των συνομιλιών και καταλάβαιναν τα πράγματα που συνέβαιναν γύρω τους, ακόμα και όταν είχαν χαρακτηριστεί νεκροί.
Ο θάνατος ορίζεται ως το σημείο στο οποίο η καρδιά δεν χτυπά πλέον και η ροή του αίματος στον εγκέφαλο διακόπτεται.
«Τυπικά, ο χρόνος θανάτου σημειώνεται εκείνη τη στιγμή - όλα βασίζονται στη στιγμή που η καρδιά σταματάει. Μόλις συμβεί αυτό, το αίμα δεν κυκλοφορεί πλέον στον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία του εγκεφάλου σταματάει σχεδόν στιγμιαία» αναφέρει ο Dr. Parnia.
Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι υπάρχει έκρηξη ενέργειας του εγκεφάλου καθώς κάποιος πεθαίνει.
Το 2013 οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν εξέτασαν τα ηλεκτρικά σήματα μέσα στους εγκέφαλους εννέα αναισθητοποιημένων αρουραίων με επαγόμενη καρδιακή προσβολή. Οι ερευνητές παρατήρησαν δραστηριότητα που συνδεόταν με μια «κατάσταση σε εγρήγορση» στη σύντομη περίοδο μετά τον κλινικό θάνατο.
«Με τον ίδιο τρόπο που μια ομάδα ερευνητών μπορεί να μελετήσει την ποιοτική φύση της ανθρώπινης εμπειρίας της «αγάπης», για παράδειγμα, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα ακριβή χαρακτηριστικά που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν περάσουν στο θάνατο, γιατί καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα αντικατοπτρίζει την καθολική εμπειρία που όλοι θα έχουμε όταν πεθάνουμε» υποστήριξε ο Dr. Parnia. 

Πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: