Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κουμουτσάκος: Εφικτός στόχος για τη Ν.Δ. η αυτοδυναμία

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση υιοθετεί στα λόγια μια ατζέντα μόνο και μόνο για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία".
«Η Ν.Δ. θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με εφικτό στόχο την αυτοδυναμία» δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Ν.Δ. «έπεσε έξω» στην πρόβλεψή της για πρόωρες εκλογές ο κ. Κουμουτσάκος απαντά πως η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν προέβλεπε εκλογές» αλλά «ζήτησε και ζητά πολιτική αλλαγή». «Ζητήσαμε πολιτική αλλαγή, διότι βλέπαμε ότι η χώρα βυθίζονταν από τις επιλογές της κυβέρνησης.... Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας και το αίτημα για πολιτική αλλαγή δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν είχε συνεχίσει το καταστροφικό της έργο, σήμερα όλα θα ήταν καλύτερα» σημειώνει.
Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των F-16, ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει πως η Ν.Δ. την έχει χαρακτηρίσει επιβεβλημένη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα από τη Ν.Δ., όπως πόσο θα κοστίσει η συμφωνία, πόσα αεροσκάφη αφορά, εάν υπάρχουν αντισταθμιστικά και εάν θα εμπλακεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία». Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Κουμουτσάκος εκτιμά ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει ποιος είναι και πώς διαμορφώνεται ο λογαριασμός».
Για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο τομεάρχης της Ν.Δ. εκφράζει την άποψη ότι «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πετύχει μια συνολική εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας και απτά οφέλη για εθνικά μας θέματα» ωστόσο, όπως λέει, κατέληξε μόνο στην επιβεβλημένη αναβάθμιση των F-16.
Για την ατζέντα της κυβέρνησης και ερωτηθείς εάν νιώθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κλέψει» την ατζέντα της Ν.Δ. μιλώντας για επενδύσεις, ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση υιοθετεί στα λόγια μια ατζέντα μόνο και μόνο για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία» και εκφράζει την άποψη ότι «δεν γίνεται πιστευτή από κανέναν, ούτε από τους επενδυτές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: