Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Πετρόπουλος: Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 510.000 συντάξεις

«Η κυβέρνηση απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την απονομή συντάξεων και εκκαθαρίζει τις εκκρεμότητες, ώστε να δούμε ποιες είναι ληξιπρόθεσμες και ποιες σε επίπεδο ωριμότητας, ώστε να καταβληθούν».
Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», χαρακτηρίζοντας επινόηση του τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. τον ισχυρισμό περί δημιουργίας «διπλών βιβλίων» εκκρεμών και αδρανών συντάξεων, προσθέτοντας ότι σωρευτικά μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 510.00 συντάξεις.
«Όλες οι προηγούμενες χρηματοδοτήσεις στη χώρα ποτέ δε διατέθηκαν για την πληρωμή συντάξεων και αυτό συνέβαινε, γιατί τα στοιχεία ως προς την εκκρεμότητα των συντάξεων δε υπήρχαν με τρόπο, που να μπορούσε κανείς να εκτιμήσει ποιες είναι αυτές οι συντάξεις που εκκρεμούσαν και με ποιον τρόπο μπορούν να αποτυπωθούν με βεβαιότητα» εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε:
«Η πιστοποίηση του αριθμού των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων συντάξεων θα γίνει μετά από έλεγχο, τον οποίο εμείς είπαμε να τον κάνει το ελεγκτικό συνέδριο και αυτό συμβαίνει κι ενώ αυτό είναι σε εκτέλεση μίας συμφωνίας, ο κ. Βρούτσης το ανάγει σε δήθεν παρέμβαση του ελεγκτικού συνεδρίου για να συλλάβει την παρανομία. Τέτοια πράγματα λέει, δυστυχώς, συνεχώς η Ν.Δ., όσο η χώρα προχωράει συνεχώς σε επιτεύγματα».
Ο υφυπουργός χαρακτήρισε συντριπτική τη σύγκριση των στοιχείων για την έκδοση συντάξεων από τη σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με τα αποτελέσματα της κυβέρνησης της Ν.Δ. «Μέχρι και το τέλος του Αυγούστου έχουμε καταβάλει συνολικά περισσότερες από 510.300 παροχές τη στιγμή που στις 31 Δεκεμβρίου 2014 υπήρχαν εκκρεμότητες σε 381.000 παροχές» είπε, εκτιμώντας ότι «μετά τον Δεκέμβριο του 2018 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα καταβολής όλων των ληξιπρόθεσμων συντάξεων, στο τέλος του έτους, το ρεκόρ θα είναι εντυπωσιακό στην έκδοση συντάξεων. Τέλος σημείωσε ότι σήμερα το πλεόνασμα του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ είναι στα 188 εκατ. ευρώ, προβλέποντας ότι μπορεί να διπλασιαστεί έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: