Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Βερναρδάκης-Κοινωνικό Μέρισμα: Από 1.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους

Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ενώ το μέρισμα θα διανεμηθεί εφέτος σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση, είπε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο».
«Θα δοθούν περίπου από 1.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των θεσμών.
«Πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιους» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ το οποίο είναι σε εξέλιξη, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι θα γίνει πλήρης αποτίμηση του μετά την Πέμπτη που ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει, και μετά τις συναντήσεις με την ηγεσία των ΗΠΑ και την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.
«Ήδη από την προετοιμασία του ταξιδιού όμως, είναι προφανές ότι είναι θετικά τα πράγματα για τα ελληνικά συμφέροντα, αφενός για το επενδυτικό ενδιαφέρον και αφετέρου για τις διαπραγματεύσεις ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Άρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ραντεβού και η στάση των ΗΠΑ σε σχέση με το ΔΝΤ. Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία που τα πράγματα κυλούν ομαλά και προς θετική κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως «ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε και από το ΔΝΤ ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εντός του έτους, χωρίς νέα μέτρα και χωρίς νέα προαπαιτούμενα που πιθανώς θα έθετε. Η εμπειρία των πρώτων δύο αξιολογήσεων έδειξε ότι ήταν ένας παράγων που στο επίπεδο του χρόνου έπαιζε πολύ σημαντικό αρνητικό ρόλο, πήγαινε πίσω τις ωριμάνσεις της αξιολόγησης» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.
Ο κ Βερναρδάκης είπε επίσης πως «αναζητείται ένας οδικός χάρτης για την εφαρμογή των συμφωνιών για το χρέος. Ξέρουμε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι σημαντική, καθώς θέτει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, επομένως μπορεί να υπάρξει συμφωνία».
«Πρωτευόντως μας ενδιαφέρει η τρίτη αξιολόγηση να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους, να υπάρχουν ομαλές διαπραγματεύσεις στα εκκρεμή ζητήματα. Μία θετική στάση του ΔΝΤ, μία μη αμφισβήτηση των στατιστικών δεδομένων που αφορούν την ανάπτυξη και την πρόοδο των δεικτών. Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εντός του 2017 είναι απολύτως εφικτή είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι», τόνισε.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: