Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Δόξα Εξαπλατάνου - Μ.Α. Πέλλας (0-0)1-0. Χαιρέτα μου τον Εξα-πλάτανο!

Με δύο πρόσωπα σήμερα η ομάδα μας στον Εξαπλάτανο, με καλύτερο αλλά όχι το απόλυτα προσδοκώμενο στο πρώτο ημίχρονο όπου θα μπορούσε όχι μόνο να πάρει το προβάδισμα, αλλά σύμφωνα με τις ευκαιρίες που δημιούργησε κι έχασε να καθαρίσει πρόωρα και το παιχνίδι και χείριστο με «παρά φύση» και εντελώς ανορθόδοξη παρουσία στο δεύτερο, όταν χρειάστηκε την δέουσα ενέργεια και αντίδραση και σε καμία περίπτωση δεν την έβγαλε μέχρι το τέλος. Απόλυτα δίκαιη η νίκη των γηπεδούχων, οι οποίοι διαχειρίστηκαν άριστα και ρεαλιστικά την εξέλιξη και το αποτέλεσμα, σύμφωνα και με βάση πάντα τη φετινή δυναμικότητά τους.
Η Πέλλα ουσιαστικά μόνη της έστειλε σήμερα τον Εξαπλάτανο στην κορυφή, αφού στο πρώτο ημίχρονο που ήταν καλύτερη των γηπεδούχων, δεν εκμεταλεύθηκε και δεν τελείωσε όπως θα έπρεπε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και μοιραία πήγε ισόπαλη χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια. Ζούζουλας, Γουστέρης και Μπρατσούδης οι πρωταγωνιστές, που είτε δεν είχαν ανάλογα της περίστασης «τελειώματα», είτε οι τελικές πάσες δεν ήταν ακριβείς σε επιθέσεις με πολύ καλές προϋποθέσεις. Στις καλές φάσεις της Πέλλας, ο Εξαπλάτανος που είχε μια δυο υποψίες ευκαιριών με τον Μανίκο στη μία απ' αυτές να έχει σωστή αντίδραση σε σουτ του Λεμονάκη, σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, δεν κατάφερε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, επιβάλλοντας την δύναμη της έδρας, που πρακτικά έχει ως είθισται η γηπεδούχος ομάδα.
Το δεύτερο ημίχρονο σχεδόν ξεκίνησε με τέρμα για τους γηπεδούχους, όταν με τρεις ποδοσφαιριστές βγήκαν στην αντεπίθεση, κι απέναντι στην οργανωμένη άμυνα της Πέλλας, ο Λεμονάκης «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Μποζίνη, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος περίπου της περιοχής, νίκησε τον Μανίκο ανοίγοντας το σκορ στο 50'. Η αντίδραση της αποσβολωμένης Πέλλας νωχελική και νευρική, κι ενώ υπήρχε πολύ χρόνος δεν μπορούσε να βρει τρόπους να απειλήσει παρά την κατοχή που θεωρητικά είχε. Η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία για την Πέλλα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ήταν σε σέντρα του Μπρατσούδη και προβολή του Γουστέρη, με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του ψύχραιμου Δημητριάδη. Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν τρεις πολύ καλές φάσεις να πετύχουν κι άλλο τέρμα και να τελειώσουν το παιχνίδι, με τους Λεμονάκη, Παπαδόπουλο και Χαλκίδη είτε να σταματούν στον Μανίκο, είτε να αστοχούν υπό καλές προϋποθέσεις. Η Δόξα διαχειρίστηκε άριστα τον χρόνο και το ρευστό αποτέλεσμα μέχρι τέλους, κρατώντας ασφαλή μακριά από κινδύνους το τέρμα του Δημητριάδη. Το τελικό σφύριγμα μετά από 5 λεπτά καθυστερήσεων, βρήκε δίκαια νικήτρια τη Δόξα, αφού η Πέλλα νευρική, άτακτη και «μπερδεμένη», είχε παραδώσει προ πολλού, σώμα και πνεύμα, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Η Πέλλα με την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου που είχε παράσταση νίκης, δυστυχώς δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της με ένα τέρμα, πόσο μάλλον με την κακή του δευτέρου και υστερήσαντες πολλούς ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούσε να πετύχει τίποτα περισσότερο ακόμα κι αν είχε κι άλλο 90λεπτο! Δεν πίστεψε, δεν διεκδίκησε και δεν πήρε τελικά τίποτα. Ούτε το ανακάτεμα της «τράπουλας», μαζί με τις αλλαγές και το αναγκαστικό ρίσκο με πιο επιθετικό σχήμα στην εξέλιξη του αγώνα από τον πάγκο, μπόρεσαν να την αφυπνίσουν. Αναπτυσσόταν ανορθόδοξα, δεν κέρδιζε μονομαχίες, δεν έκοβε μπάλες, δεν συνεργαζόταν, μοιραία η ήττα ήρθε να την προσγειώσει, από ένα αγωνιστικό «ύψος» που μόνο στην φαντασία της υπήρχε. Με τρόπο παιχνιδιού και εμφανίσεις ανάλογες του δευτέρου ημιχρόνου που δεν συνάδουν με το στυλ και την φύση αυτής της ομάδας, δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική. Με τακτική παρουσία και δουλειά στις προπονήσεις, πάθος, σοβαρότητα και πειθαρχία στους αγώνες, έχουμε να περιμένουμε πολλά. Για να μην αδικούμε όπως σήμερα, στο τέλος και τους ίδιους τους εαυτούς μας.
Ο Εξαπλάτανος δεν μάγεψε, δεν απέδωσε κανένα ποδόσφαιρο αξιώσεων, δεν πίεσε όπως συνήθως πιέζουν οι γηπεδούχοι έστω για κάποια διαστήματα, έπαιξε όμως έξυπνα, είχε προσανατολισμό, ψυχραιμία και το βασικότερο όλων το «γνῶθι σαὐτόν» και κυνηγώντας μόνο την ουσία πήρε το αποτέλεσμα.
Άριστη σ' ένα καθαρό και αθλητικό παιχνίδι η διαιτητική τριπλέτα των Ατζαμιδάκη, Κουπαράνη και Τουλκερίδη.
Άριστη για ακόμη μία φορά και η φιλοξενία των ανθρώπων της Δόξας! 
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας φιλοξενεί στην Πέλλα την Δόξα Μελισσίου.
Οι συνθέσεις
Δόξα Εξαπλατάνου(Τσαμαρδός): Δημητριάδης, Ντόγκαρης, Οξούζογλου, Ηλιάδης, Γιαννούλτσης, Αδραμάνης, Κοντακτσής, Παπαδόπουλος(Ελευθεριάδης 72'), Λεμονάκης(Καρασμάνης 93'), Χαλκίδης(Χαραμάλης 79'), Μποζίνης(Χότζιας 88').
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Μανίκος, Σταυρακάκης, Αβραάμ, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Μπρατσούδης, Χαχαμίδης, Σιταράς, Ρέκος Β.Ι.(Ουρουμίδης 78'), Ζούζουλας(Σιαματάς 66'), Γουστέρης.









Δεν υπάρχουν σχόλια: