Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλης Πέππας - Η αντίδραση της ΝΔ

Το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε για τη θέση αυτή τον αρεοπαγίτη Βασίλη Πέππα. Ποιοι είναι οι νέοι αντιπρόεδροι.
Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου εκλέχθηκε ο αρεοπαγίτης Βασίλης Πέππας, ο οποίος εξέδωσε και δήλωση επιβεβαιώνοντας την εκλογή του.
Ο δικαστικός λειτουργός επιλέγει από το υπουργικό συμβούλιο ενώ η θητεία του αναμένεται να διαρκέσει δύο έτη. Να σημειωθεί ότι στην προ ημερών διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, πρώτος σε ψήφους ειχε καταταγεί ο αντιπρόεδρος Δημητρης Κράνης και δεύτερος ο Βασ. Πέππας.
Ύστερα από τη επιλογή του ως νέος Πρόεδρος του ΑΠ, ο Βασίλειος Πέππας δήλωσε σχετικά: "Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης,θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη".
Τέλος, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου και Μαρία Γαλάνη.
Ποιος είναι ο Βασίλης Πέππας
Ο Βασίλειος Πέππας γεννήθηκε το 1952 στο Μεγάλο Λειβάδι Σερίφου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με όλους τους κλάδους δικαίου.
Στο δικαστικό σώμα εισηπχθη το 1979 ως Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Στη συνέχεια, το 1981 προήχθη σε Πρωτοδίκη στις 16/01/1981 (Κοζάνη) και ακολούθως σε πρόεδρο πρωτοδικών στις 25/10/1996, σε εφετη στις 13/08/1999, σε Προεδρο εφετών στις 6/8/09 και σε αρεοπαγίτη στις 6/08/2013.

Αντωνία Ξυνού

ΝΔ: Αδιαφανείς διεργασίες πίσω από την επιλογή νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο
Για επιλογή προϊόν μεταξύ άλλων και «αδιαφανών διεργασιών» κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με την επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.
Έντονη είναι η αντίδραση της ΝΔ στην επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου που ενέκρινε χτες το υπουργικό συμβούλιο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προχώρησε με μεγάλη καθυστέρηση και με διαδικασία επιλογής που «ήταν ένας συνδυασμός κακού συντονισμού, αδιαφανών διεργασιών».
Πιο συγκεκριμένα με δήλωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Νίκος Παπαναγιωτόπουλος σημειώνει ότι «Μετά από τρεις μήνες και λίγο πριν την επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους, η κυβέρνηση προχώρησε, με μεγάλη καθυστέρηση, τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου» τονίζοντας ότι «η διαδικασία επιλογής ήταν ένας συνδυασμός κακού συντονισμού και αδιαφανών διεργασιών, με ουσιαστικό αποτέλεσμα, την παράλειψη δικαστών εγνωσμένου κύρους και καθολικής αποδοχής από το δικαστικό σώμα».
Ο γαλάζιος βουλευτής και τομεάρχης δικαιοσύνης καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς, η κυβέρνηση, με όλα τα παραπάνω, προκαλεί αναμφισβήτητο πλήγμα για το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης».

Θοδωρής Λαπαναΐτης
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: