Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Άρης Αθύρων - Μ.Α. Πέλλας (0-3)0-4. Πέρασε εύκολα απ' τα παρ-Άθυρα

Με τρία γκολ στα «παράθυρα» του τέρματος των Αθύρων από το πρώτο ημίχρονο, η Πέλλα νίκησε άνετα και εύκολα την ανέτοιμη και αδύναμη τοπική ομάδα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, αφού τόσο σε ποιότητα, όσο και σε δυναμικότητα, αλλά και σε ετοιμότητα, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και εμφανής, με τον επιθετικό μονόλογο της Πέλλας σε όλη την διάρκεια, να μετουσιώνεται τελικά με 4 ωραία τέρματα. Ο Κώστας Μαυροβουνιώτης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο ρόστερ προτίμησε να αφήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής, προκειμένου να πάρουν ανάσες από την κοπιαστική προετοιμασία και τους προηγούμενους αγώνες στους οποίους είχαν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
Στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο πρώτο ημίωρο και όσο η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα, η Πέλλα έπαιζε πιο τακτικά, πιο σοβαρά και πιο πειθαρχημένα. Όμως παρά την δημιουργία πολλών φάσεων και ευκαιριών από τους φιλοξενούμενους, σαν να υπήρχε ένα «μαγνητικό πεδίο» στο τέρμα των Αθύρων, που εμπόδιζε την μπάλα να πάει στο στόχο, κι αυτή είτε κατέληγε δίπλα και πάνω από τα δοκάρια του Κατσιπίδη άουτ, είτε κατέληγε ακίνδυνα στα χέρια του τερματοφύλακα του Άρη. Όλα αυτά μέχρι το 30'. Το επόμενο τέταρτο όμως του ημιχρόνου, ήρθε να αποδώσει δικαιοσύνη και να τελειώσει τυπικά και ουσιαστικά το παιχνίδι και να κρίνει το αποτέλεσμα. Τρία πολύ ωραία τέρματα που κατέληξαν στα «παράθυρα» του Κατσιπίδη, το πρώτο με έξυπνο τεχνικό σουτ του Ζούζουλα(30'), κι άλλα δύο το ένα καλύτερο απ' το άλλο από τον Μπρατσούδη(35' βίντεο, 40'), έβαλαν την σφραγίδα της νίκης και της πρόκρισης για την ομάδα μας. Μελανό σημείο της αναμέτρησης για την Πέλλα, ο μάλλον σοβαρός τραυματισμός και η αποχώρηση του Γουστέρη στο 5ο μόλις λεπτό. Στο 35ο αποχώρησε τραυματίας και ο Καρασμάνης, του οποίου η κατάσταση θα διαπιστωθεί τις επόμενες ημέρες.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Πέλλα και πάλι τον πλήρη έλεγχο, όμως πλέον ενώ είχε την μπάλα, τις δυνάμεις και τους χώρους, προτίμησε τις ατομικές καταχρήσεις, που μπορεί κατά διαστήματα να απέδιδαν θεαματικές φάσεις, όχι όμως ουσία και ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Ευκαιρίες και πάλι πολλές για τους φιλοξενούμενους, όμως το τέρμα που έμελλε να κλείσει το σκορ, επιτεύχθηκε στο 85' μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και προβολή του Μεταξά. 
Ο Άρης είχε μόλις μία αξιόλογη ευκαιρία στα 90 λεπτά κι αυτή περίπου στο 65', όταν ο «θεατής» σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι Υφαντίδης, σταμάτησε σε τετ α τετ τον Φώτη που βρέθηκε απέναντί του λίγο μέσα από την περιοχή.  
Ως αγώνας περισσότερο προπόνησης για την Πέλλα, καταγράφεται στα θετικά στοιχεία της περιόδου προετοιμασίας, αφού φάνηκε το αρκετό και ικανό βάθος του ρόστερ. Ως επίσημο παιχνίδι όμως, δεν ήταν ανάλογο και εξέλιξη, της ανοδικής αγωνιστικής κατάστασης της προηγούμενης περιόδου. Μια ομάδα για να τη σέβονται και να την υπολογίζουν, πρέπει να εμπνέει σεβασμό και να τον κερδίζει με συνεχή προσπάθεια και σοβαρότητα, είτε παίζοντας οικογενειακό δίτερμα, είτε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου!
Το πλέον παρήγορο για τους γηπεδούχους παρά την βαριά ήττα και την μέτρια σημερινή εικόνα, είναι ότι η ομάδα μπαίνει σε σωστές βάσεις, έχοντας προτεραιότητα νεαρούς ποδοσφαιριστές, κάτι που αναμένεται με δουλειά και υπομονή να αποδώσει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον.
Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτητική τριπλέτα, σ' ένα εύκολο και απόλυτα διαχειρίσιμο παιχνίδι.
Οι συνθέσεις
Άρης Αθύρων (Αμπιντίν): Κατσιπίδης(Ζαχαριαδης 46'), Δελιονιάτης Φ., Μουχτάρης(Μπάρκος 67'), Λογοθετίδης, Μπαξεβανίδης, Νέμτσας(Δελιονιάτης 76'), Φώτης, Ισκίδης, Πατσίδης(Πειτζήκας 57'), Τσάφας, Γεωργιάδης.
Μ.Α. Πέλλας(Μαυροβουνιώτης): Υφαντίδης, Βασιλάκογλου, Πλιόγκας, Σιάγκας(Δεληπαναγιώτης 58'), Καρασμάνης(Στάγκος 37'), Μπρατσούδης(Μυτακόπουλος 46'), Τοπάλης, Χαχαμίδης, Γουστέρης(Μεταξάς 5'), Ζούζουλας, Παπαγεωργίου,
























Δεν υπάρχουν σχόλια: