Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μεταβολή των όρων εργασίας η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων

Η κυβέρνηση πρόκειται να κάνει αποδεκτό μέρος της τροπολογίας του ΚΚΕ με θέμα «Μη καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων και βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας» και αφορά στην καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων από τους εργοδότες.
Ειδικότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, θα κάνουν αποδεκτό το πρώτο μέρος της τροπολογίας, που κατατέθηκε σήμερα (Δευτέρα) σε νομοσχέδιο του υπ. ΨΗΠΤΕ, το οποίο προβλέπει ότι η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης, θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.
Όπως υπογραμμίζεται από τους αρμόδιους υπουργούς, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προφυλάσσονται τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην παραβατική πρακτική  της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών.
Νωρίτερα, σήμερα, το υπουργείο Εργασίας είχε προχωρήσει σε έκδοση εγκυκλίου που οριοθετεί την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: