Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τροποποίηση της Προκήρυξης Κυπέλλου Ερασιτεχνών 2017-2018

Ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου και έγκριση του ΔΣ της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, αφού ελήφθη υπ’ όψιν ο αριθμός συμμετεχουσών ομάδων στην διοργάνωση Κυπέλλου δικαιοδοσίας ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ περιόδου 2017/2018, τροποποιείται η παρ. 3 (ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) δικαιοδοσίας ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, το Κεφάλαιο 1ος Γύρος, άρθ. 3, 1ος Γύρος και ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΜΙΛΩΝ, ως εξής:
3. ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι αγώνες Κυπέλλου στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018, θα διεξαχθούν σε Δώδεκα (12) ομίλους, έντεκα (11) των τεσσάρων (4) ομάδων και ενός (1) των τριών (3) ομάδων στον πρώτο γύρο.
Άρθρο 3, 1ος Γύρος: Οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, Α1 & Α΄ κατηγορίας που είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους, καθώς και της Β΄ κατηγορίας, που δήλωσαν συμμετοχή, θα κληθούν να αγωνιστούν σε έντεκα (11) ομίλους των τεσσάρων ομάδων και ενός (1) ομίλου των τριών ομάδων ανά όμιλο με γεωγραφικά κριτήρια.
Οι αγώνες μεταξύ των ομάδων θα είναι μονοί, θα καθορίζονται με κλήρωση καθώς επίσης και η έδρα. Οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στον επόμενο γύρο. Οι υπόλοιπες ομάδες, τέσσερις (4) τον αριθμό, μέχρι και την συμπλήρωση των δεκαέξι (16) ομάδων που θα συμμετάσχουν στον 2ο γύρο, θα προκύψουν από τις καλύτερες δευτεραθλήτριες ομάδες των ομίλων πλήν του ομίλου που θα απαρτίζεται από τρείς ομάδες στον οποίο προκρίνεται μόνο η πρωταθλήτρια ομάδα του ομίλου.
Ως καλύτερες δευτεραθλήτριες ομάδες θεωρούνται αυτές που θα έχουν την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στους αγώνες των ομίλων τους.. Σε περίπτωση ίδιας συγκομιδής βαθμών μεταξύ των δευτεραθλητριών ομάδων που θα προκύψουν από τους ομίλους, συντάσσεται άλλος ειδικός βαθμολογικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες των ομίλων τους.
Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου ισοβαθμία, με κριτήριο την καλύτερη διαφορά τερμάτων, συντάσσεται και άλλος ειδικός βαθμολογικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων.
Σε περίπτωση που υπάρξει και εκ νέου ισοβαθμία τότε θα διεξαχθεί αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και η νικήτρια ομάδα (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση & πέναλτυ) θα προκριθεί στον επόμενο γύρο .
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Επικεφαλής των ομίλων θα τεθούν οι ομάδες που προέρχονται από την Γ’ εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, καθώς και οι ομάδες της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2016/2017 που κατέλαβαν τις θέσεις από 2 εώς και 11
Εν συνεχεία με κλήρωση και γεωγραφικά κριτήρια , που καθορίζονται από την αρμόδια Επιτροπή Κυπέλλου, κατατάσσονται στους ομίλους και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: