Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Θεοδώρα Τζάκρη: Άλλοι 10.000 τόνοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην χώρα για την δωρεάν διανομή επιτραπέζιων ροδακίνων και νεκταρινιών στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για το ρωσικό εμπάργο

Από το γραφείο της Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι μετά από έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημέρωσε τα Κράτη Μέλη σχετικά με την δύσκολη κατάσταση του τομέα των ροδάκινων- νεκταρινιών.
Με δεδομένο ότι το ρωσικό εμπάργκο εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και σε συνδυασμό με την αυξημένη παραγωγή των ροδάκινων - νεκταρινιών σε όλη την Ευρώπη, η Επιτροπή ανακοίνωσε στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αύξηση των ποσοτήτων που θα μπορούν να οδηγηθούν στη δωρεάν διανομή προκειμένου να αποσυμπιεστεί η αγορά από το πλεόνασμα των προϊόντων που αυτή την περίοδο έχει αποθεματοποιηθεί σε ψυκτικούς χώρους.
Στην Ελλάδα τριπλασιάστηκε η ποσότητα των ροδακίνων - νεκταρινιών που μπορούν να οδηγηθούν στη δωρεάν διανομή και πλέον η νέα ποσότητα ανέρχεται σε σύνολο σε 16.065 τόνους.
Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην καλή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις Οργανώσεις Παραγωγών των 4 νομών στους οποίους καλλιεργούνται επιτραπέζια ροδάκινα - νεκταρίνια και των Οργανώσεων των λοιπών χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανοίγει τον δρόμο και για την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών λόγω μείωσης του εισοδήματός τους κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο.
(*) Η τιμή για τα ροδάκινα και νεκταρίνια για τη δωρεάν διανομή προσδιορίζεται σε 26,90 ευρώ/100 κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: