Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Νίκη Αξού - Μ.Α. Πέλλας (1-1)2-1. Φιλικός «καθρέφτης» αδυναμιών και αρετών

Πρώτος φετινός φιλικός αγώνας για την ομάδα μας, που γνώρισε την ήττα από την ιδιαίτερα αξιόμαχη και αποτελεσματική σήμερα Αξό, έστω κι αν δεν την άξιζε λαμβάνοντας υπόψιν το «ισοζύγιο» κατοχής, απόδοσης και ευκαιριών του αγώνα, που ήταν συντριπτικά υπέρ της.
Η ομάδα μας κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχε καλή κυκλοφορία σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο και το πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, δημιούργησε κι έχασε αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τους Καρασμάνη, Μπρατσούδη, Ρέκο, Μεταξά, Γουστέρη, Μυτακόπουλο και Ζούζουλα, ευτύχησε να προηγηθεί στο 15ο λεπτό περίπου με αυτογκόλ των γηπεδούχων(Βασιλειάδης), μετά από ελεύθερο βολέ του Υφαντίδη και λάθος γύρισμα με το κεφάλι αμυντικού της Νίκης, όμως δεχόμενη αρχικά το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά μετά από κόρνερ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου(Βσιλειάδης), κι ένα ακόμα περίπου στο 65ο λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα, από εύκολη λάθος πάσα της άμυνας και «κρέμασμα» του Μανίκου από 25 μέτρα κι από θέση πλάγια δεξιά(Μουρατίδης), πλήρωσε με τον πιο επώδυνο αγωνιστικά τρόπο την απειρία της και γνώρισε την φιλική ήττα. 
Δεδομένων, του πρώιμου σταδίου της προετοιμασίας, της έλλειψης συνοχής και ομοιογένειας από τις πάρα πολλές φετινές μεταγραφές και φυσικά της απειρίας λόγω του ακόμη χαμηλότερου από πέρυσι νεαρού της ηλικίας, η Πέλλα ικανοποίησε δείχνοντας πολλές αρετές αλλά και εμφανείς αδυναμίες. Αρετές που με βάση το βάθος, την ποιότητα, το ταλέντο, την παρουσία και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών δίνουν πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια και αδυναμίες που όμως δεν τρομάζουν, ούτε προβληματίζουν στην παρούσα φάση, αφού αναμένεται άμεσα να αντιμετωπιστούν και να διορθωθούν μέσα από τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά από όλους.
Η Αξός που στάθηκε αρκετά καλά, με το καλύτερο της διάστημα κυρίως από το 65ο λεπτό και μέχρι το τελικό σφύριγμα, με εφαλτήριο την ανέλπιστη ανατροπή του σκορ και φυσικά της ψυχολογίας και διατηρώντας τον έλεγχο στην συνέχεια με την εμπειρία της, πήρε τη φιλική νίκη, αφήνοντας παράλληλα καλές εντυπώσεις, ως μια ομάδα αρκετά ανταγωνιστική για το φετινό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.
Η Πέλλα το ερχόμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6 το απόγευμα, δίνει το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας στα Κουφάλια με αντίπαλο τον ισχυρό και πολύ φιλόδοξο φέτος Π.Α.Ο..
Η σύνθεση της Πέλλας:
Ξεκίνησαν στο πρώτο ημίχρονο: Υφαντίδης, Ρέκος Π.Ι., Πλιόγκας, Σιάγκας, Δεληπαναγιώτης, Μπρατσούδης, Τοπάλης, Παπαγεωργίου, Ρέκος Β.Ι., Σιταράς, Καρασμάνης. Αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο: Μανίκος, Σταυρακάκης, Καραμούζας, Βασιλάκογλου, Χαχαμίδης, Μυτακόπουλος, Ζούζουλας, Στάγκος, Κουνουπάκης, Γουστέρης, Μεταξάς.









Δεν υπάρχουν σχόλια: