Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Mistress Dispellers: Επαγγελματίες «εξολοθρεύουν» τις ερωμένες

Όταν η κυρία Wang, 39 ετών από τη Σαγκάη, ανακάλυψε «πονηρά» μηνύματα στο τηλέφωνο του συζύγου της με μια συνάδελφό του, απογοητεύτηκε. «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τη νύχτα και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω», είπε. «Ήμουν πολύ άσχημα». Αποφάσισε να αναλάβει δράση, αλλά όχι με τον αναμενόμενο τρόπο. Αντί να βρεθεί αντιμέτωπη με τον σύζυγό της, έψαξε απευθείας για μια «mistress dispeller».
Οι υπηρεσίες των «mistress dispeller», που γίνονται όλο και περισσότερες και συχνότερες στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, ειδικεύονται στην κατάληξη, ή καλύτερα στη διάλυση των υποθέσεων μεταξύ παντρεμένων ανδρών και των εξωσυζυγικών τους ερωμένων. Για την ακρίβεια έχει αναπτυχθεί σε μια ολόκληρη βιομηχανία...εξολόθρευσης της ερωμένης. 
Τυπικά προσλαμβάνονται από μια απατημένη γυναίκα που περιφρονείται, συμβουλεύουν τις γυναίκες για το πώς να σώσουν τους γάμους τους και για μια αμοιβή που μπορεί να φτάνει τα δεκάδες χιλιάδες δολάρια, οι σύμβουλοι/εξολοθρευτές θα διεισδύσουν με λεπτότητα στη ζωή της ερωμένης, κερδίζοντας τη φιλία και την εμπιστοσύνη της ώστε τελικά να διαλύσουν την εξωσυζυγική σχέση. Οι εξολοθρευτές της ερωμένης χρησιμοποιούν μια ποικιλία μεθόδων. Έτσι μπορούν να αποθαρρυνθούν ακούγοντας ανεπιθύμητες λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή των εραστών τους - χρέη, λόγου χάρη, ή ευθύνη για έναν ηλικιωμένο γονέα - ή επιχειρήματα για το ότι η σχέση θα καταρρεύσει αναπόφευκτα.
Οι υπηρεσίες αυτές προέκυψαν καθώς η οικονομία της Κίνας άνοιξε τις τελευταίες δεκαετίες και οι εξωσυζυγικές υποθέσεις αυξήθηκαν. Με μεγαλύτερες ευκαιρίες και κίνητρα για να είμαστε άπιστοι - δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες και τα ανώτερα στελέχη που επιβεβαιώνουν το στάτους τους έχοντας νεότερες ερωμένες - οι νέες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εξαπάτησης έχουν προφανώς ακμάσει.
Μπορεί να μην υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των «mistress dispeller» στην Κίνα, αλλά μια αναζήτηση στην κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu, εμφανίζει εκατοντάδες σελίδες διαφημίσεων και ιστολογίων που παρουσιάζουν εταιρείες υποστήριξης στις κυρίες, εταιρίες που εδρεύουν σε πόλεις όπως η Σαγκάη και το Guangzhou.
Μετά από τη δική της αναζήτηση, η κυρία Wang αποφάσισε να προσλάβει το Weiqing International Marriage Hospital Emotion Clinic Group, μια υπηρεσία «εξολόθρευσης της ερωμένης» στη Σαγκάη. «Κοίταξα μερικές περιπτώσεις στις ιστοσελίδες τους και δεν ήξερα αν πρέπει να τις εμπιστευτώ», είπε. «Αλλά ένιωσα ότι δεν είχα άλλες επιλογές, έτσι σκέφτηκα, γιατί να μην το δοκιμάσω;».
Η Weiqing τελικά τερμάτισε την υπόθεση, είπε, πείθοντας την άλλη γυναίκα να δεχθεί μια εργασία με υψηλότερη αμοιβή σε άλλη πόλη. «Δεν με νοιάζει πώς ζει αυτή η γυναίκα τώρα», είπε η κ. Wang. «Απλώς αισθάνομαι ανακούφιση ότι ο σύζυγός μου γύρισε πίσω σε μένα».
Η Weiqing άρχισε να βοηθά πελάτες όπως η κα Wang το 2001 στη Σαγκάη και από τότε έχει επεκταθεί σε 59 πόλεις.
Η «διάλυση της ερωμένης» συνήθως αρχίζει με την έρευνα σχετικά με την ζωή της γυναίκας-ερωμένης, δήλωσε ο Shu Xin, διευθυντής του Weiqing. Μια ομάδα έρευνας - που συχνά περιλαμβάνει έναν ψυχοθεραπευτή και, για να κρατήσει την ασφαλή πλευρά, έναν δικηγόρο - αναλύει την οικογένειά της, τους φίλους της, την εκπαίδευση και την εργασία, προτού στείλει μία ή έναν υπάλληλο τον οποίο ο Weiqing ονομάζει σύμβουλο.
«Μόλις καταλάβουμε τι είδους κυρία είναι - τη σχέση της με τα χρήματα, την αγάπη ή το σεξ - καταρτίζουμε ένα σχέδιο», είπε ο Shu.
Ο σύμβουλος μπορεί να κινηθεί στη γειτονιά της κυρίας ή να ξεκινήσει να γυμνάζεται στο γυμναστήριο της, να την γνωρίσει, να γίνει φίλος της και τελικά να στρέψει τα συναισθήματά της κατά του εραστή της. Μερικές φορές, η σύμβουλος της βρίσκει νέο εραστή, μια καλύτερη δουλειά που σε άλλη πόλη ή απλώς την πείθει να αφήσει τον παντρεμένο άνδρα. Βέβαια, απαγορεύεται στους συμβούλους να εμπλέκονται στενά με τις ερωμένες και φυσικά να χρησιμοποιούν τη βία.
Ο Kang Na, ο οποίος διαχειρίζεται μια υπηρεσία διάλυσης/εξολόθρευσης ερωμένης που ονομάζεται Reunion Company στη νότια πόλη Shenzhen, δήλωσε ότι προσέλαβε άνδρες συμβούλους από τον δικό του κοινωνικό κύκλο. Επιλέγονται για την ελκυστική εμφάνιση και την προσωπικότητά τους, είπε. Στη συνέχεια τους εκπαιδεύει ώστε να αποφεύγουν την αποκάλυψή τους και να μπορούν να διαχειρίζονται σύνθετες συναισθηματικές καταστάσεις.
Ενώ ο σύμβουλος ξεκινά τη δουλειά του, η υπηρεσία συμβουλεύει τη σύζυγο για το πώς να γίνει ελκυστικότερη για τον σύζυγό της.
«Θέλουμε να διαταράξουμε τους συμβατικούς τρόπους σκέψης», είπε ο κ. Kang. «Οι Κινέζες πιστεύουν ότι εάν περιποιούνται και φροντίζουν τους άνδρες καλά, θα τις αγαπούν περισσότερο. Αλλά συχνά, εμείς οι άνθρωποι αγαπάμε τους ανθρώπους που μας πληγώνουν περισσότερο».
Μια απάντηση στην οικογενειακή απιστία είναι το διαζύγιο. Αλλά το διαζύγιο μπορεί να είναι δαπανηρό, ειδικά για τις γυναίκες. Εκτός από το κοινωνικό στίγμα που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, η οικογενειακή περιουσία και τα οικονομικά στην Κίνα τείνουν να καταχωρούνται στο όνομα του συζύγου. Μια διαζευγμένη γυναίκα δέχεται μεγάλη κοινωνική και οικονομική πίεση άρα προτιμά να λάβει μέτρα για να σώσει τον γάμο.
Επίσης πολλοί Κινέζοι αντιδρούν στο να συζητούν και να επικοινωνούν τα συζυγικά τους προβλήματα με συμβούλους γάμου ή άλλους ειδικούς, δήλωσε ο Tang Yinghong, ψυχολόγος και αρθρογράφος με έδρα το Leshan της επαρχίας Sichuan. «Οι σύζυγοι στην Κίνα εξακολουθούν να έχουν την παραδοσιακή άποψη ότι τα «άπλυτα» μιας οικογένειας δεν πρέπει να βγαίνουν στη φόρα», είπε.
Έτσι οι παντρεμένες Κινέζες από την πλευρά τους, που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε ένα δύσκολο διαζύγιο, «προτιμούν να στραφούν σε μια mistress dispeller πίσω από την πλάτη των συζύγων τους». Στην ιδανική περίπτωση, ο σύζυγος ποτέ δεν ανακαλύπτει γιατί τον άφησε η ερωμένη του.
Οι υπηρεσίες δεν είναι φθηνές. Η βασική αμοιβή είναι 300.000 γιουάν, περίπου 45.000 δολάρια, αλλά το κόστος μπορεί να αυξηθεί εάν οι σύμβουλοι πρέπει να νοικιάσουν ακριβά διαμερίσματα ή αυτοκίνητα για να προσεγγίσουν τις ερωμένες. Οι πελάτισσες πληρώνουν συνήθως τα μισά εκ των προτέρων και τα υπόλοιπα μόλις ολοκληρωθεί η υπόθεση. Το ποσοστό επιτυχίας των υποθέσεων αγγίζει το 90%.
Οι εταιρείες λένε ότι συνήθως χρειάζονται περίπου τρεις μήνες για να διαλύσουν μια σχέση και να εξολοθρεύσουν ερωμένη. Ο Γιου Φενγκ, διευθυντής του Κέντρου Εξυπηρέτησης Γάμων και Οικογένειας του Τσονγκκίνγκ Τζιλιγιιαουάι, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει διαλύσει 260 σχέσεις τα τελευταία δύο χρόνια.
Πρόσφατα, ωστόσο, οι υπηρεσίες Mistress dispellers έχουν αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.
Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία στα τέλη του 2012, ο Πρόεδρος Xi Jinping διεξήγαγε μια επιθετική εκστρατεία εναντίον της επίσημης διαφθοράς. Περισσότεροι από 280.000 υπάλληλοι τιμωρήθηκαν για τέτοιες καταχρήσεις το 2015 μόνο. Τα μέτρα που περιλαμβάνουν απαγορεύσεις έχουν καταστήσει την ύπαρξη ερωμένης πιο επικίνδυνη για τη σταδιοδρομία των υπαλλήλων. Μια μελέτη το 2013 από το Πανεπιστήμιο Renmin διαπίστωσε ότι το 95 τοις εκατό των διεφθαρμένων αξιωματούχων είχαν ερωμένες.
«Από την έναρξη της εκστρατείας, πολλοί αξιωματούχοι αποφεύγουν τις ερωμένες τους», δήλωσε ο Li Qingyu, σύμβουλος στο Baihe Emotion Clinic στο Πεκίνο.
Ωστόσο, οι εταιρείες mistress dispelling αυξάνονται.
Πέρυσι, η Weiqing δήλωσε ότι είχε 10.000 πελάτες, από 8.000 το προηγούμενο έτος. Κάποιες εταιρίες έχουν αρχίσει να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό. Ο Kang δήλωσε ότι προετοιμάζεται να ξεκινήσει υπηρεσίες στην αγγλική γλώσσα για μη κινέζους πελάτες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
«Ξεκινήσαμε με την εξυπηρέτηση των Κινέζων», δήλωσε ο Kang. «Αλλά έχουμε ανακαλύψει κατά τη διάρκεια της δουλειάς μας ότι δεν είναι μόνο οι δικοί μας άνθρωποι που έχουν αυτά τα προβλήματα. Τα έχουν όλοι». 

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: