Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: Λύση με επιδότηση για τα μπλοκάκια

Σημαντική εξαγγελία για τους εργαζομένους με μπλοκάκι, αλλά και τους εγκλωβισμένους λόγω μη καταβολής της μισθοδοσίας τους, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.
Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τη σχέση απασχόλησης ενός εργαζομένου  με μπλοκάκι σε μισθωτή εργασία, εξήγγειλε από το Υπουργείο Εργασίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως το μέτρο δίνει κίνητρο για την μετατροπή της ψευδούς απασχόλησης σε αυτό που πραγματικά είναι - δηλαδή μισθωτή εργασία.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι. Όπως είπε το πρόγραμμα αφορά 50 χιλιάδες εγκλωβισμένους ενώ θα προβλέπει και την επανεκπαίδευσή τους.
Είπε επίσης πως το πρώτο εξάμηνο ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεόνασμα που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ. Το 2015 παραλάβαμε, είπε, ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες από τα 780 εκατ. ευρώ το 2015 έφτασε στα 1.570 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το 2019 προβλέπεται οι δαπάνες αυτές να ξεπεράσουν τα 2.570 εκατ. ευρώ.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο διάστημα έχουμε στον ιδιωτικό τομέα αύξηση 9,34% του μέσου μηνιαίου μισθού.
"Η σημερινή μου επίσκεψη μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στο υποτιθέμενο success story των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την πραγματική επιτυχία που οδηγεί στην ανάκαμψη που είναι αισθητή στην καθημερινότητα των ανθρώπων", τόνισε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, εξέφρασε τη βάσιμη αισιοδοξία του ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας, στο εξής θα είναι πάνω από 2,5% ετησίως για να προσθέσει ότι η πιο σημαντική θετική είδηση των τελευταίων χρόνων είναι η μείωση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης, πίσω από τα οποία κρύβεται μια μεγάλη προσπάθεια μέσα σε συνθήκες επιτροπείας και δημοσιονομικής ασφυξίας.
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: