Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Άστεγη η σταχτοπούτα, άπορη η Μικρή Γοργόνα

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν την Παρασκευή ακτιβιστές για τους μισθούς πείνας με τους οποίους πληρώνει τους εργαζομένους της η αμερικάνικη Ντίσνεϋλαντ στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια.
Οι διαδηλωτές σήκωσαν πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν: «Η Άριελ δεν μπορεί να ζήσει επί γης!», «δεν υπάρχει σπίτι για την Σταχτοπούτα στο Άναχαϊμ» και «η Disneyland πληρώνει μισθούς πείνας».
Οι διοργανωτές σημείωσαν ότι ο τόπος που υπερηφανεύεται ότι είναι το «πιο ευτυχισμένο μέρος στη γη» είναι, κατά την άποψή τους, οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό για τους εργαζόμενους της.
Ένας από τους ακτιβιστές δήλωσε ότι δεν βρήκε πολλά ευήκοα ώτα έξω από το θεματικό πάρκο, όπου έγινε η κινητοποίηση. «Παίρνουμε πολλή εχθρότητα από τους φίλους της Ντίσνεϋ.
»Λένε ότι αν δεν παίρνουν αρκετά χρήματα, γιατί δεν πηγαίνουν να δουλέψουν κάπου αλλού; Γιατί δεν ζουν κάπου αλλού αν δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν εδώ;».
Ο ίδιος τόνισε ότι αισθάνεται πως η Ντίσνεϋ «συνεισφέρει στο πρόβλημα των άστεγων εδώ στο Άναχαϊμ». «Υπάρχουν υπάλληλοι της που ζουν στο δρόμο. Ζουν στα αυτοκίνητά τους».
Στην κομητεία του Άναχαϊμ, το Όραντζ, υπάρχει μία άνευ προηγουμένου κρίση έλλειψης στέγης, καθώς σχεδόν 4.800 άνθρωποι είναι άστεγοι.
Πάνω από τους μισούς μπορεί να βρίσκονται στους δρόμους ή σε άλλα μέρη ακατάλληλα για κατοίκηση. Δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι υπάλληλοι της Ντίσνεϋ. 
«Βλέπω πολλούς ανθρώπους που ζουν μακρόχρονα σε μοτέλ ή στα αυτοκίνητά τους», δήλωσε ένας εργαζόμενος, ο οποίος, όπως και άλλοι, μίλησε υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας λόγω του φόβου να μη χάσει τη δουλειά του.
«Αγαπώ τη δουλειά μου. Δεν είναι η δουλειά που είναι το πρόβλημα. Είναι η αμοιβή», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Συνάδελφος του δήλωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του θεματικού πάρκου εργάζονται σε δύο ή και τρεις θέσεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.
Από την πλευρά η εκπρόσωπος της εταιρείας, Σούζι Μπράουν, ισχυρίστηκε ότι παρέχονται «τεράστιοι πόροι» για όσους έχουν ανάγκη. «Ειδικά για την έλλειψη στέγης, υποστηρίζουμε έναν αριθμό ΜΚΟ και δώσαμε εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: