Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών: Ανακοίνωση για τον θάνατο εργαζόμενης στα Γιαννιτσά

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της αδικοχαμένης 42χρονης γυναίκας, εργαζόμενης σε κατάστημα της επιχείρησης “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά.
Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας αποδεικνύει για άλλη μια φορά την βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος, την πίεση και τα αδιέξοδα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκαν οι εργαζόμενοι και αυτής της επιχείρησης με την απληρωσιά, την ανεργία, τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.
Η εμπειρία όλων μας κάνει πλέον ξεκάθαρη μία και μόνη πραγματικότητα, ότι η αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση, η αιτία που μας πνίγει καθημερινά είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ωφελεί τους λίγους και καταστρέφει όλους εμάς, τους πολλούς.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα που εγκλωβίζει την γυναίκα σε δεκάδες προβλήματα, που της στερεί το δικαίωμα στην εργασία, την μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, πρέπει να αντιτάξουμε την μοναδική μας διέξοδο. Καμία γυναίκα να μη μείνει μόνη της στη μίζερη ζωή που ζούμε και στη χειρότερη που μας ετοιμάζουν. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά για όλους μας και με κοινό αγώνα πρέπει να τα αντιπαλέψουμε. Η ταξική αλληλεγγύη να είναι ο φάρος μας, η οργανωμένη πάλη ο καθημερινός μας στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: