Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Έφη Αχτσιόγλου: Η ανεργία μειώθηκε κατά 4,5% τα δύο τελευταία χρόνια

Την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, έθεσε η υπουργός Εργασίας ως τους τέσσερις μεγάλους στόχους στης δημόσιας πολιτικής.
«Το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί σχεδόν κατά 4,5% κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, η αναλογία μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης στις νέες θέσεις εργασίας είναι σήμερα υπέρ των πρώτων, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας βαίνει μειούμενο».
Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην 106η σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στη Γενεύη, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
Με δεδομένη την ανάληψη της «Πράσινης Πρωτοβουλίας» από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε τα ακόλουθα: «Μια διαλεκτική προσέγγιση είναι απαραίτητη για τους τέσσερις μεγάλους στόχους δημόσιας πολιτικής: την προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αυτή την προσέγγιση εισφέρει η έννοια της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, καθώς μόνο μέσω μιας τέτοιας προσέγγισης θα είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε αποτελεσματικότερα τις μελλοντικές μας πολιτικές». Επίσης, η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση, η αναπτυξιακή στρατηγική επικεντρώνεται στην εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής προστασίας, τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και την προστασία του περιβάλλοντος. Κομβικό, δε, σημείο της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική επαναφορά του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, οι βασικές αρχές του οποίου θα επανέλθουν σε ισχύ το Σεπτέμβρη του 2018.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί και να επεκταθεί η κοινωνική και εργασιακή προστασία σε ένα πλαίσιο όπου οι επικρατούσες πολιτικές απαιτούν την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία ως μόνο μέσο για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο».

Στέλιος Παπαπέτρου 
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: