Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Έφη Αχτσιόγλου: Δεν πρόκειται να δεχθούμε παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ

Η υπουργός Εργασίας τονίσει πως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί "κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των εργαζομένων"
Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις που βρίσκονται εκτός της ευρωπαϊκής κανονικότητας, όπως η νομοθέτηση μέτρων λιτότητας για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, αποστέλλει με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News», η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Η υπουργός Εργασίας αναφέρει πως θα επιμείνει στη μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ενώ αφήνει ανοιχτή τη «θέση που μπορεί να έχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Κανένα ορθολογικό επιχείρημα δεν υπάρχει που να δικαιολογεί την αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων», υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας.
Αναφερόμενη στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων η Ε. Αχτσιόγλου, τονίζει ότι η επαναφορά τους αποτελεί «κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των εργαζομένων και είναι μία θέση που εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, η υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι «δεν έχει τεθεί από τους δανειστές». Σημειώνει επίσης, ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην επιτευχθεί ο στόχος του +0,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2016» και εκτιμά, πως ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα ενεργοποιηθεί.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: