Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας: Τα έσοδα «κόβουν» τον κόφτη

Αισιοδοξία προκαλεί η υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκ ευρώ το Σεπτέμβριο και 1,4 δισ ευρώ το εννεάμηνο. "Θα απογοητευθούν οικτρά όσοι προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του κόφτη", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη στο Μαξίμου για την οικονομική πολιτική.
Ικανοποίηση στο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο προκάλεσε η υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκ ευρώ το Σεπτέμβριο και 1,4 δισ ευρώ το εννεάμηνο, καθώς η κυβέρνηση πέρασε με επιτυχία το τεστ του Σεπτεμβρίου.
Ο Σεπτέμβριος ήταν ο κρίσιμος μήνας, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του έπρεπε να εισπραχθεί το διπλο "χαράτσι" του ΕΝΦΙΑ και της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.
Για αυτό η ευχάριστη είδηση της υπέρβασης των φορολογικών στόχων ήταν αντικείμενο σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και Γιώργου Χουλιαράκη, καθώς και συνεργάτες τους, με τον πρωθυπουργό να στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι τα έσοδα "κόβουν" τον κόφτη.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στην σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατομμύρια για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δις για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016.
"Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους. Είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του «κόφτη» και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου", είπε ο κ.Τσίπρας, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη ΝΔ.
"Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού. Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων", πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τα οποία αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
ΝΔ: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε
Η ΝΔ σε ανακοίνωση της σχολίασε: "Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο. Πλήρωσαν το φόρο που υποσχόταν ότι θα καταργήσει. Και πολλοί τον πλήρωσαν εφάπαξ εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις των πιστωτικών καρτών
Οι φορολογούμενοι, που τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρήθηκαν στις ουρές της εφορίας, έχουν ήδη υποστεί τον “κόφτη” των μισθών και των συντάξεών τους εξαιτίας και της υπερφορολόγησης που επέβαλλε αυτή η Κυβέρνηση. Και όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δις ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.
Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι.Χρειάζεται αλλαγή Κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης".

Βίκυ Σαμαρά
Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr 
Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: