Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό.

"Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο – λαιμητόμο"!

Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στα προωθούμενα από την κυβέρνηση αντιλαϊκά μέτρα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά. Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος) ακολούθησε πορεία με πανό, σημαίες και συνθήματα αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων ενάντια στη μεθοδευμένη χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων.
Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στα νέα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας – κεφαλαίου , που τσακίζουν και οδηγούν το λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των καπιταλιστών , όπως: «Του λαού δυνάστες κλέφτες και ληστές, τρόικα κυβέρνηση και καπιταλιστές», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω - κάτω», «Τώρα με το ΠΑΜΕ μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος» και «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», κ.ά.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην Κοινωνική Ασφάλιση. Ταυτόχρονα, θέλει να μας φορτώσει με νέους δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια για να εξασφαλίσει νέες δυνατότητες οικονομικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι εργαζόμενοι και τ'άλλα λαϊκά στρώματα, που βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων, επιβάλλεται να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ.
Έχουμε κοινό συμφέρον και τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε.
Βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, την ανεργία, την αναδουλειά, τα "σκοτωμένα" μεροκάματα και μισθούς, τις απλήρωτες παραγωγές. Έχουμε την ίδια ανησυχία για το τι πρέπει να γίνει. Νιώθουμε την ανασφάλεια αν "καταφέρουμε" ποτέ να πάρουμε σύνταξη, πώς θα τα βγάλουμε πέρα σήμερα και αύριο. Είμαστε μπροστά στο ίδιο αδιέξοδο. Μας κυνηγάνε τράπεζες, δάνεια, φόροι και κινδυνεύουμε να βρεθούν τα σπίτια μας στο "σφυρί". Η επίθεση είναι ενιαία και διαρκής. Οι απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, δεν πρόκειται να σταματήσουν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και προσδοκίες ότι οι λύσεις που έχουμε ανάγκη θα προκύψουν χωρίς το δικό μας αγώνα. Ούτε αυταπάτες ότι θα μας τις “προσφέρει” σε “βάθος χρόνου” οποιαδήποτε εκδοχή κυβερνητικής αστικής πολιτικής. Άλλωστε, έχουμε γνωρίσει από πρώτο χέρι όλες τις εκδοχές και τις κυβερνητικές παραλλαγές που καταλήγουν στα ίδια εχθρικά αποτελέσματα για εμάς.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων που έχουμε ανάγκη με επίκεντρο το αίτημα:
Είναι χρέος μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη αναμέτρηση που έχουμε με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Να προετοιμάσουμε αγωνιστικά τη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία εφόσον η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το νόμο - λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση.
Να μη μας πιάσουν στον ύπνο χρησιμοποιώντας παλιά κόλπα και ταχτικές. Ξέρουμε καλά, ότι πίσω από τις εκκλήσεις για συνεννόηση, για υπομονή, για "ισότιμη" συζήτηση, κοινωνικούς διαλόγους και "αμοιβαία" κατανόηση, καμουφλάρονται οι βαριές συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής. Πίσω από τα καλέσματα για εξεύρεση λύσης που δήθεν θα ωφελεί όλους, κρύβονται τα συμφέροντα των λίγων, που η ικανοποίησή τους φορτώνει όλους εμάς αδιάκοπα με αντεργατικά μέτρα και συνέπειες.

Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: