Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Υπεράριθμοι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές λόγω κατάργησης της έννοιας «ομογενής» στο πεδίο «εθνικότητα»

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με έγγραφο της ΕΠΟ (αρ.πρωτ.9014/9.3.2016), που αφορά τους υπεράριθμους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές:
Σε εναρμόνιση με τον τροποποιημένο Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών και της σχετικής κατάργησης του άρθρου 1 παρ.4 γ παράρτημα Β του Κανονισμού, το οποίο προέβλεπε καταχώρηση στα μητρώα της ομοσπονδίας των κατόχων ειδικού δελτίου ομογενούς με την ένδειξη «ομογενής» κρίνουμε απαραίτητο να προβούμε στις παρακάτω διευκρινήσεις.
1. Το Τμήμα Μητρώου Δελτίων την 30.6.2016 προχώρησε στην αλλαγή του πεδίου της εθνικότητας για τους ήδη εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές, που ήταν καταχωρημένοι στα μητρώα της ομοσπονδίας με την ένδειξη «ομογενής», μετατρέποντας την σε « αλλοδαπός/κοινοτικός» κατά περίπτωση.
2. Κατόπιν τούτου, και επειδή με την άνω αλλαγή πολλές ομάδες διατηρούν στη δύναμη τους άνω των πέντε (5) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών άνω των 18 ετών , κατά παράβαση του άρθρου 1 παρ.4 εδ. β παράρτημα Β του Κανονισμού, καλείστε να προβείτε στην αποδέσμευση των υπεράριθμών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών υποβάλλοντας αίτηση στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών (δυνάμει του άρθρου 1 παρ.4 εδ. β παράρτημα Β του Κανονισμού) μέχρι την 31.5.2016.
Εφιστούμε την προσοχή σας για τις ενέργειές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: