Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Άνοιγμα στην κοινωνία από Μητσοτάκη με αφορμή το ασφαλιστικό

Η ΝΔ ακούει τις απόψεις των πολιτών και δημιουργεί κοινωνική-πολιτική συμμαχία για τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας έκτρωμα τις προτάσεις Κατρούγκαλου.
Ανοιγμα στην κοινωνία με αφορμή το ασφαλιστικό επιχειρεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και στο πλαίσιο αυτό ανοίγοντας τις εργασίες φόρουμ του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής για το θέμα, κάλεσε τους παραγωγικούς φορείς να συμμετάσχουν στην κατάρτιση του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που προωθεί.
Στον απόηχο της πρώτης συνάντησης χθες των δανειστών με τον υπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κατρούγκαλο και ενώ το δεύτερο κρίσιμο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, με το κουαρτέτο να πιέζει για μειώσεις στις επικουρικές, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση κάνοντας λόγο για «θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης που συνεχίζεται» και χαρακτήρισε «έκτρωμα» τις προτάσεις  Κατρούγκαλου.
«Εμείς με συνεχή και ανοιχτό διάλογο, δείχνουμε το δρόμο προς ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δείξαμε και στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ότι είμαστε αντιπολίτευση με θέση και άποψη, με εναλλακτική πρόταση» είπε ο κ. Μητσοτάκης προχωρώντας και σε κριτική για λάθη και παραλείψεις των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια.
Καθώς μάλιστα το φόρουμ πραγματοποιείται στο πλαίσιο  της επεξεργασίας του κυβερνητικού εναλλακτικού προγράμματος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε το γεγονός ότι στο διάλογο και στην  προσπάθεια αυτή, συμμετέχουν άξιοι άνθρωποι με σημαντική εμπειρία, που προέρχονται από όμορους  πολιτικούς χώρους, του προοδευτικού κέντρου και της ευρύτερης κεντροαριστεράς.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την παρουσία τους ως  πολύ σημαντική τονίζοντας πως συμβολίζει ότι η ΝΔ ανοίγεται στην κοινωνία.  «Η ΝΔ ακούει τις απόψεις των πολιτών. Αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της. Ενώνει τους Έλληνες χωρίς να κοιτάζει πού ανήκαν πολιτικά χθες, ή ποια είναι η κοινωνική, ιδεολογική τους ταυτότητα και αναφορά. Δημιουργούμε μια μεγάλη πλειοψηφική, κοινωνική, πολιτική συμμαχία για τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η πατρίδα μας. Μεταρρυθμίσεις που για να γίνουν, θέλουν ενεργούς πολίτες, θέλουν τη συμμετοχή της κοινωνίας. Σε αυτήν την ισχυρή συμμαχία για τις μεταρρυθμίσεις, σας ζητώ να συμμετέχετε, να συμβάλλετε, θετικά και δημιουργικά ο καθένας και η καθεμία» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως χρειάζεται η προσπάθεια όλων για να διαλυθεί «το αίσθημα εθνικής αποτυχίας, απομονωτισμού και διχασμού που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τις ανεύθυνες επιλογές και τα τεχνητά διχαστικά διλήμματα» όπως είπε χαρακτηριστικά.
 «Σε αυτό το κρίσιμο θέμα η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε να βάλει τους πάντες σε πόλεμο εναντίον όλων» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «δυστυχώς σήμερα ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα σε ένα συνεχιζόμενο υφεσιακό περιβάλλον για το οποίο οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση Τσίπρα.» Οπως είπε μάλιστα  «η παράταση της ύφεσης και η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ είναι δημιούργημα αυτής της ιδεοληπτικής και ανίκανης κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος, να είναι συμβατό με το συγκεκριμένο μακροοικονομικό περιβάλλον, να είναι δίκαιο έναντι όσων εκπλήρωσαν με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, να  προωθεί την ασφαλιστική συνείδηση, να διαχωρίζει την Κοινωνική Ασφάλιση από την Πρόνοια και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης των γενεών.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι απαραίτητο να σκεφτούν όλοι έξω απ’ το πλαίσιο των κομματικών συντεχνιών και των εκλογικών πελατειών  και να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, ιδιαίτερα με τις επόμενες γενεές και τους αδικημένους του ασφαλιστικού συστήματος και κάλεσε όσους θέλουν και μπορούν να προσφέρουν θετικά σε αυτό τον προβληματισμό.
«Όσοι θέλουν να βάλουν το εθνικό πάνω από το συντεχνιακό, το συλλογικό πάνω από το εγώ, όσοι σκέφτονται έξω απ’ το πλαίσιο της παραδοσιακής κομματικής πελατειακής λογικής. Ελπίζω όλοι εσείς και πολλοί άλλοι. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: