Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ομάδα Αλληλεγγύης Γιαννιτσών: «Δεν μας εκφράζει, δεν μας καλύπτει και δεν μας αντιπροσωπεύει η ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου»

Ανακοίνωση
Η βαθιά προσβεβλημένη πλειονότητα του Δήμου Πέλλας απορρίπτει τις ανήκουστες δηλώσεις και πράξεις του δημάρχου, που σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή αρνείται επιδεικτικά τη συνδρομή στο εξελισσόμενο προσφυγικό δράμα, λησμονώντας ότι:
  • η εμπειρία της προσφυγιάς είναι χαραγμένη στο μαζικό υποσυνείδητο των κατοίκων αυτού του δήμου,
  • είτε το θέλουμε είτε όχι οι προσφυγικές ροές θα σταματήσουν μόνο όταν λήξει αυτός ο παράλογος πόλεμος, αλλά στο μεταξύ οφείλουμε να λάβουμε-με τον λόγο και την πράξη μας-θέση απέναντι σε όσους υποφέρουν,
  • όλοι θα κριθούμε, όχι από την προσχηματική έκφραση συγκίνησης μπροστά στην τηλεοπτική εικόνα του νεκρού Αιλάν, αλλά από την αποφασιστικότητά μας να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης και της συμβολής που μας αναλογεί,
  • υπάρχουν κάποιες στιγμές που ένα ναι ή ένα όχι ορίζει τη στάση μας απέναντι στις ζωές των άλλων και απέναντι στις ανθρωπιστικές μας αξίες.
Σε τούτες λοιπόν τις στιγμές του ναι που κάτοικοι και εθελοντές των νησιών  του ανατολικού Αιγαίου μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι και η τοπική κοινωνία της Πέλλας εκφράζει σε καθημερινή βάση την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς τους εγκλωβισμένους της Ειδομένης, η τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Πέλλας προτιμά ένα φοβικό όχι, επικαλούμενη προσχηματικά κάποια προβλήματα για τον επιλεγμένο χώρο εγκατάστασης. Μάλιστα φτάνει στο σημείο να περιφρουρεί το στρατόπεδο Φιλιππάκου(αλήθεια από ποιόν και γιατί) με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα και τον εμπρησμό του μόλις στο πρώτο 24ωρο που αποτελούν ντροπή για την πόλη και την ιστορία της .Έτσι όχι μόνο δεν συμβάλλει στη θετική ενεργοποίηση του τοπικού δυναμικού, αλλά θεωρούμε ότι εσκεμμένα πυροδοτεί τα πιο ξενοφοβικά αντανακλαστικά του κόσμου και, τελικά, στιγματίζει στο πανελλήνιο την τοπική κοινωνία σαν ξενοφοβική και ρατσιστική.
Οφείλουμε δε να κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στον τοπικό ‘’τύπο’’(ιστότοποι pelladothe ,tastv, kalmopias, meapopsi, logospellas, giannitsamou, karatzova )που επί ημέρες βομβάρδιζε με προπαγανδιστικά, σε πολλές περιπτώσεις καταφανώς ψευδή, και γεμάτα μίσος άρθρα στρώνοντας το έδαφος στις πιο ακραίες φωνές και πρακτικές. Είχαμε δε και το φαινόμενο της ‘’πρόβλεψης’’ καταστροφών και πυρκαγιών από άρθρα τοπικών σάιτ.
Απαραίτητη, τέλος, είναι και η αναφορά σε κάποιες ακροδεξιές μειοψηφίες και υποστηρικτές της πολιτικής και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής, γνωστών στην τοπική κοινωνία, τις οποίες εξ αντικειμένου διευκόλυνε η στάση του δημάρχου για να προβούν στις γνωστές εγκληματικές τους πράξεις.
Ως ενεργοί πολίτες του δήμου δηλώνουμε ότι δεν μας εκφράζει, δεν μας καλύπτει και δεν μας αντιπροσωπεύει η ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου και γι’ αυτό ζητάμε να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την επιλογή χώρου εγκατάστασης και την έμπρακτη συμβολή του δήμου μας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης(τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα) καθημερινά 8.00-14.30(συν Τρίτη και Πέμπτη 18.00-20.00) στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Λόγω των δραματικών εξελίξεων της εισροής προσφύγων στη χώρα μας, που λαμβάνει την τελευταία περίοδο διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, σχηματίστηκε κατόπιν συνελεύσεως την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου τού 2016, η Ομάδα Αλληλεγγύης Γιαννιτσών. Στόχος τής ενέργειας αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών και η παροχή άμεσης βοήθειας στο υπό οργάνωση τοπικό κέντρο υποδοχής προσφύγων τής περιοχής των Γιαννιτσών. Στο πλαίσιο της δράσης της ομάδας και προς υποστήριξη της τελευταίας, οποιαδήποτε γνωστοποίηση της δραστηριότητάς μας κρίνεται καίριας σημασίας. Για τον λόγο αυτόν, θα ήταν πολύτιμη η βοήθειά σας με την κοινοποίηση τής ανακοίνωσης που βρίσκεται επισυνημμένη στο προκείμενο e-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: