Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αύριο παρέμβαση στον ΟΑΣΘ από το - Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων

Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης έχει πάρει την πρωτοβουλία για τη διαγραφή προστίμων ΟΑΣΘ σε ανέργους και τη διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε δώσει ένα σταθερό ραντεβού κάθε 28 του μήνα στα γραφεία του ΟΑΣΘ όπου θα διαγράφουμε πρόστιμα και θα παλεύουμε το αίτημα για δωρεάν κάρτας μετακίνησης για ανέργους. Θεωρούμε πολύ σημαντικό το αίτημα αυτό και για αυτό σας καλούμε να στηρίξετε την παρέμβαση μας! 

ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 
Είμαστε το πιο ενεργό και καταρτισμένο κομμάτι της κοινωνίας που στάλθηκε στο περιθώριο από τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων. Είμαστε οι άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι της πόλης που αποφασίσαμε να δικτυωθούμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και εργασία, την πρόσβαση στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την πρόσβαση στον πολιτισμό και τις δωρεάν μεταφορές. Δεν είμαστε ένας απλός στατιστικός αριθμός στα στοιχεία κάποιου υπουργείου, αλλά πολίτες με δικαιώματα και ανάγκες.
 
Διεκδικούμε την δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων με τα ΜΜΜ της πόλης!

Για να μπορούμε να ψάξουμε δουλειά, για να μπορούμε να πάμε στον ΟΑΕΔ, για να μην αναγκαζόμαστε να μένουμε σπίτια μας. Απαιτούμε από τις αρχές τις πόλης και τον ΟΑΣΘ να σταθούν αρωγοί σε αυτό τον αγώνα και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας. Μετά από μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στην διοίκηση του ΟΑΣΘ πετύχαμε την στήριξη του αγώνα μας καθώς και την προφορική δέσμευση του δεύτερου για παραγραφή προστίμων στους άνεργους πολίτες.

Ο ΟΑΣΘ όμως δεν εφαρμόζει τη δέσμευσή του και αρνείται σε ανέργους τη διαγραφή των προστίμων τους, με διάφορες προφάσεις. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η μαζική και επίμονη απαίτηση για διαγραφή προστίμων μπορεί να έχει αποτελέσματα, δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Πρέπει να καταλάβει η διοίκηση του ΟΑΣΘ το αυτονόητο: ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Να διαγράφονται όλα τα πρόστιμα με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
Να εκδοθεί δωρεάν μηνιαία κάρτα μετακινήσεων για ανέργους.
  
Καλούμε όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης σε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 28 κάθε μήνα, έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ  (Παπαναστασίου/Μπότσαρη), για να διαγράψουμε τα πρόστιμα μας, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο!

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6955355317

Δεν υπάρχουν σχόλια: