Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Διευκρινήσεις για τις αμοιβαίες μετατάξεις στα ΚΕΠ

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστική εγκύκλιο για τις αμοιβαίες μετατάξεις στα ΚΕΠ.
Μόνο εκούσιες αμοιβαίες μετατάξεις επιτρέπονται για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στα ΚΕΠ και έχουν εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα με τη συμπλήρωση πενταετούς παραμονής σε αυτά, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, επιτρέπεται μόνο η διενέργεια εκούσιων αμοιβαίων μετατάξεων- μεταφορών ή αμοιβαίων αποσπάσεων και με υπαλλήλους άλλων κλάδων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Για τις προαναφερόμενες αμοιβαίες μετατάξεις - μεταφορές ή αμοιβαίες αποσπάσεις, απαιτείται, σε κάθε περίπτωση, προηγούμενη έγκριση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επίσης, σημειώνεται ότι για τη διενέργεια μετατάξεων- μεταφορών ή αποσπάσεων σε άλλο ΚΕΠ της επιλογής τους, χωρίς την προϋπόθεση της αμοιβαιότητας, εφόσον, πλέον των προβλεπόμενων στις κείμενες διατάξεις προϋποθέσεων, το αρμόδιο προς διορισμό όργανο της υπηρεσίας διορισμού βεβαιώνει ότι είναι επαρκής η απομένουσα στελέχωση του οικείου ΚΕΠ και το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του ΚΕΠ προορισμού βεβαιώνει ότι υφίσταται ανάγκη στελέχωσης του ΚΕΠ προορισμού. Η μετάταξη ή μεταφορά ή απόσπαση γίνεται με την ίδια σχέση εργασίας σε κενή θέση της ίδιας κατηγορίας ή με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο μετατασσόμενος- μεταφερόμενος- αποσπασμένος, με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις εφαρμόζονται μετά τη λήξη της υποχρέωσης ελάχιστης πενταετούς παραμονής στα οικεία ΚΕΠ, ενώ για την προβλεπόμενη έγκριση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαιτείται η υποβολή αιτήματος από τους φορείς, στους οποίους υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: