Νέα εκδοχή της σκοτεινής στρατηγικής "ανακατάληψης" των πόλεων εφάρμοσε χθες ο Δένδιας. Αυτή τη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις εκστράτευσαν όχι για να καταλάβουν κάποια "βίλα", αλλά για να συντρίψουν τους "εχθρούς", που λέγονται κοινωνικά ιατρεία και κοινωνική αλληλεγγύη. Τι άλλο σηματοδοτούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο Ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου και στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ελληνικού;
Η όλη επιχείρηση κατέληξε σε φιάσκο. Δεν βρέθηκαν ψυχοφάρμακα. Έμεινε μόνο η απόπειρα να σπιλωθούν οι χώροι της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η αστυνομία έδωσε βάση στις "πληροφορίες" "κουκουλοφόρων". Θα μπορούσε να ζητήσει πληροφορίες από τους ίδιους τους κοινωνικούς φορείς. Πρόκειται για φορείς με διεθνή αναγνώριση, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, και με τοπική κοινωνική αναγνώριση, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Δεν είναι "παρακομματικά κέντρα" και αγωγοί ψηφοθηρίας.
Και μόνο η διερεύνηση των συκοφαντικών καταγγελιών εκθέτει την αστυνομία και ειδικά τον Δένδια. Αν κάποιος άλλος κουκουλοφόρος είχε κάνει ανάλογη καταγγελία για κάποια Μητρόπολη, θα εκινείτο η αστυνομία με τον ίδιο τρόπο;
Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την ανθρωπιστική καταστροφή που επιτελείται κυρίως στον χώρο της Υγείας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και βιοπαλαιστές χωρίς μέλλον είναι ανασφάλιστοι. Το κόστος για την ασφάλισή τους υπολογίζεται σε 250 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσό κατά πολύ μικρότερο από εκείνο που λιμνάζει με το σκάνδαλο Σκαραμαγκά. Ο Άδ. Γεωργιάδης καθημερινά δυσφημεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Άλλωστε έχει παραδεχτεί θρασύτατα ότι εκπροσωπεί το ιδιωτικό. Θα ήταν πράγματι... ανακόλουθο να μην επιχειρείτο ο στιγματισμός του τομέα υγείας της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τα κοινωνικά ιατρεία ξεκίνησαν να περιθάλπουν τους αποκλεισμένους από τη δημόσια υγεία, όπως οι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δηλαδή παρείχαν υποστήριξη σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες και ταυτοχρόνως στο ίδιο το αγαθό της δημόσιας υγείας. Στα χρόνια του Μνημονίου, τα κοινωνικά ιατρεία ουσιαστικά λειτουργούν ως δομές υγείας για χιλάδες ανασφάλιστους ασθενείς και επισκέπτες. Πρόκειται για άλλη μια όψη της αφρικανοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, καθώς ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους από τον Τρίτο Κόσμο στον "Τρίτο Κόσμο" της ελληνικής επικράτειας. Οι κοινωνικές δομές υγείας δεν φιλοδοξούν ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν το πληττόμενο δημόσιο σύστημα υγείας. Συγκροτούν όμως αναγκαστικές δράσεις προκειμένου να συμπληρωθούν τα δραματικά κενά περίθαλψης που δημιουργεί η μνημονιακή λαίλαπα. Γι' αυτό η επιχειρούμενη δυσφήμηση θα πέσει στο κενό. Το δίδυμο Δένδιας - Γεωργιάδης εκπροσωπεί τον αδίστακτο κυβερνητικό αυταρχισμό. Βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Πηγή: avgi.gr