Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

KEA: Έτσι θα γίνονται οι αιτήσεις στα ΚΕΠ (εγκύκλιος)

Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ λόγω της «μη ενημέρωσής τους» για τις διαδικασίες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι αιτήσεις του οποίου ξεκινούν αύριο, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του, παρέχει σχετικές οδηγίες.

Ο Κώστας Μαυροβουνιώτης νέος τεχνικός στον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας

Νέος τεχνικός για τον Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας ο Κώστας Μαυροβουνιώτης. Η διοίκηση σήμερα το απόγευμα ήρθε σε απόλυτη συμφωνία μαζί του και την Τέταρτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του γνωριμία και προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Με πρόστιμο 100 ευρώ οι εκπρόθεσμες δηλώσεις διακοπής και για τα «μπλοκάκια»

Από σήμερα «τρέχει» η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών με ημερομηνία 31.12.2016 η οποία επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ. Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή η οποία αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για όσους σκοπεύουν να κλείσουν τα βιβλία τους στους οποίους περιλαμβάνονται και φορολογούμενοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στις κατηγορίες Παίδων & Νέων

Αυτή την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική της Α’ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στις κατηγορίες Παίδων και Νέων και οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Γρεβενών στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας.

Στην κοπή βασιλόπιτας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά

Με την παρουσία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά, του Διευθυντή Τρύφωνα Τσαντάκη και όλων των υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας για τη νέα χρονιά.

Υπό την αιγίδα της ΠΚΜ και του Κέντρου Πολιτισμού η Συναυλία-Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη στα Γιαννιτσά

To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
και η  Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
διοργανώνουν 
Συναυλία - Αφιέρωμα
στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη
«Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ»
με τους «Νέους Μουσικούς χωρίς Σύνορα»
τραγουδούν (αλφαβητικά) : Ιορδάνης Καρακασίδης, Γεωργία Μαυραντζά,
Μάριος -  Φιλώτας Χατζόγλου, Χριστίνα Τσίτου
Στο πιάνο: Κωνσταντίνος Παπαστεργίου
Ενορχήστρωση: Ανδρέας Τσιμπανογιάννης
Διεύθυνση Ορχήστρας: Εύη Γρηγοριάδου
Απαγγελία – Επιμέλεια: Άντα Τσεσμελή – Edwards
Παρουσίαση: Παναγιώτης Κουντουράς
Σάββατο  4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:00
στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γεροβασίλη: Συνολική λύση στο θέμα των συμβασιούχων με σεβασμό στο Σύνταγμα

Λύση στο πρόβλημα της κατάχρησης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου «με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και στη σχετική ενωσιακή νομοθεσία», εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό τόνισε μιλώντας στη Βουλή η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, χωρίς πάντως να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι αυτή η λύση και αν θα περιλαμβάνει τους ήδη υπηρετούντες συμβασιούχους.

Κομισιόν: Το ΔΝΤ κινδυνολογεί για το ελληνικό χρέος

«Δεσμευμένη» στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της Ανίκα Μπράιτχαρτ.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η αρμόδια για ζητήματα οικονομίας εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής τόνισε ότι η Κομισιόν εργάζεται για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος «το συντομότερο δυνατό».

OIYE: Οι μισθοί Βουλγαρίας είναι ήδη στην Ελλάδα

Πως κάποιες εταιρείες έχουν καταφέρει να απασχολούν εργαζόμενους στην Ελλάδα με "βουλγαρικές πινακίδες". Τι καταγγέλλει η ΟΙΥΕ.
Μία νέα "μόδα" καταγγέλλει ότι κάνει την εμφάνιση της όλο και πιο συχνά στην ελληνική αγορά εργασίας η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωση της. H μόδα αφορά το φαινόμενο με τις "προσλήψεις Βουλγαρίας και τις προπληρωμένες κάρτες μισθοδοσία Βουλγαρίας και Κύπρου".

Βουλή: Στοιχεία για αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, μετακλητούς, προσλήψεις

Για «απόπειρα της πολιτικής παραπλάνησης», από πλευράς ΝΔ, ως προς το θέμα της  «διόγκωσης του κράτους», έκανε λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή, παραθέτοντας στοιχεία που, σύμφωνα με την ίδια, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης:
Αναλυτικά, σημεία της ομιλίας της:

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Δημόσιο: Έτσι θα καλυφθούν οι κενές θέσεις των υπηρεσιών

“Με σταθερά και στοχευόμενα βήματα, αλλάζουμε την εικόνα του Δημοσίου. Το 2017 είναι έτος εφαρμογής μεταρρυθμίσεων”, επεσήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, είπε:
Αυτήν την περίοδο είμαστε στην φάση κατάρτισης των οργανισμών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και των περιγραμμάτων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.
Θα γνωρίζουμε πού «χωλαίνει» η διοίκηση, που απαιτείται νέο προσωπικό και πού ενδεχομένως υπάρχει υπερκάλυψη των θέσεων.

Φωτίου: Τον Μάρτιο η πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ

Η πρωτή πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα γίνει τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Πρόγραμμα αγώνων 1, 4-5 & 8 Φεβρουαρίου 2017

Με εξ αναβολής παιχνίδια των χαμηλότερων καηγοριών μεσοβδόμαδα, αλλά και με την κανονική ροή όλων των πρωταθλημάτων το ερχόμενο ΣΚ, καταρτίσθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του επόμενου 10ημέρου από την ΕΠΣ Πέλλας. Η ομάδα μας το ερχόμενο Σάββατο επισκέπτεται την Καλή για να αντιμετωπίσει την τοπική Νίκη στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής και πρώτης του δευτέρου γύρου. Ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα:

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με επιδότηση έως 70%

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Επιχορήγηση και άτοκο δάνειο για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Αλλαγές κουφωμάτων - καυστήρα και θερμομόνωση στη λίστα με τις επιλέξιμες δαπάνες
Κοινοτική επιδότηση 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.

Νέα ρύθμιση για τους καταναλωτές της ΔΕΗ

Πάγωμα της οφειλής τους για ένα χρόνο μπορούν να ζητήσουν καταναλωτές της ΔΕΗ.
Προϋπόθεση είναι να έχουν απλήρωτους λογαριασμούς έως 500 ευρώ και να κάνουν την αίτηση από την Τετάρτη και μέχρι το τέλος Απριλίου.

Γαλλία: Στον Αριστερό Μπενουά Αμόν το χρίσμα των Σοσιαλιστών

Ο Μπενουά Αμόν θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, καθώς επικράτησε του Μανουέλ Βαλς στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας: Λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Νινιατσούδη

Ο Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, ανακοινώνει και επίσημα τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Κώστα Νινιατσούδη.

Αποτελέσματα αγώνων Κυριακής στην ΕΠΣ Πέλλας - Η βαθμολογία της Α1

Η ευρεία νίκη για τον Εδεσσαϊκό, το ισόπαλο ντέρμπι στον Εξαπλάτανο, η «εξάποντη» νίκη για τις Αμπελειές και η επιστροφή στις «συνήθεις» ήττες για την Αναγέννηση, συνέθεσαν το δεύτερο μέρος της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α1 ερασιτεχνικής. Έτσι μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής και το τέλος του πρώτου γύρου, δύο είναι οι ομάδες που τελικά «μοιράζονται» τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ο Εδεσσαϊκός και το Μαυροβούνι.

Οι Έλληνες εφοπλιστές και το… «ελληνικό δαιμόνιο»

Τι κερδίζουν και τι (δεν) πληρώνουν οι «κυρίαρχοι των θαλασσών»
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας (1), τα στοιχεία για τον πλούτο των Ελλήνων εφοπλιστών αποδεικνύουν το απύθμενο χάσμα που χωρίζει την κοινωνία. Απ τη μια πλευρά είναι το μεγάλο κομμάτι που φτωχαίνει, εξαθλιώνεται και περιθωριοποιείται, και απ΄ την άλλη, το κομμάτι των πολύ λίγων που πλουτίζουν προκλητικά. Και αυτό, όχι απλώς με την ανοχή, αλλά με την ενεργό συμβολή της κυβέρνησης, η οποία εκτός των άλλων διατηρεί το απαράδεκτο καθεστώς φοροαπαλλαγών και φορολογικής ασυλίας για το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Όταν, μάλιστα, η ίδια δηλώνει πρόθυμη να συζητήσει με τους δανειστές τη μείωση του αφορολόγητου, μέτρο που θα είναι η χαριστική βολή για χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται σήμερα στα όρια της επιβίωσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα στο φως - Προχωράμε Μαζί

Video του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Όλα στο φως» και θέμα τη διαπλοκή 

Υπ. Εργασίας: Αυτός είναι ο πλήρης Οδηγός Εφαρμογής για το ΚΕΑ

Την ερχόμενη Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2017, θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τους 700.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Η έναρξη της συγκεκριμένης διαδικασίας, γίνεται αφού δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του προγράμματος, ενώ από τον Ιούλιο του 2016 έχει δημοσιευθεί και ο σχετικός ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
Μέχρι τότε, εντός του Ιανουαρίου, όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πέραν των «παραδοσιακών» επιδομάτων, στην πληρωμή των οποίων δεν αλλάζει τίποτα, θα πραγματοποιηθεί πληρωμή των δικαιούχων του ΚΕΑ στους 30 Δήμους της 1ης φάσης και των δικαιούχων της κάρτας σίτισης του προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Και αν βομβαρδίζαμε την Ουάσινγκτον;

Επί δεκαετίες η Δύση διαστρεβλώνει τις αρχές του διεθνούς δικαίου για να δικαιολογήσει «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» απέναντι σε τυραννικά καθεστώτα. Τι γίνεται όμως εάν ο τύραννος έχει το γραφείο του στον Λευκό Οίκο;
Οι άνθρωποι τους οποίους απελευθερώνετε θα είναι μάρτυρες της τιμής και των αξιών των Ενόπλων Δυνάμεών μας
Τζορτζ Μπους
Την άνοιξη του 2008 η Μιανμάρ βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χειρότερη φυσική καταστροφή της Ιστορίας της. Το πέρασμα του κυκλώνα «Ναργκίς» άφησε πίσω του 138.000 νεκρούς και ένα εκατομμύριο αστέγους.

Πόσο βαθύ ποδόσφαιρο αντέχει ο καθένας μας

«Είμαστε δυνατοί σε όσα μας είναι αδιάφορα και αδύναμοι σε όσα μας ενδιαφέρουν» (θυμόσοφη ρήση)
Η Lady Hope, παρά τις αντιξοότητες του σφοδρού φετινού χειμώνα, συνεχίζει τις περιηγήσεις της στο λεγόμενο "βαθύ ποδόσφαιρο" των μικρών κατηγοριών. Παράλληλοι κόσμοι, δίχως τηλεοπτικά συμβόλαια, αλλά ενίοτε με διαδικτυακές μεταδόσεις. Ονόματα ποδοσφαιριστών άγνωστα στη συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων, μα πασίγνωστα και αγαπημένα στους μύστες. Γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, ή όπου υπάρχει κανονικό χόρτο ουκ ολίγες φορές αυτό έχει πάνω του τα σημάδια του κόστους συντήρησης... Κερκίδες τσιμεντένιες (αλλού και ξύλινες...), ή όπου υπάρχουν καθίσματα να μην είναι λίγα τα φθαρμένα ή τα σπασμένα, αυτά δηλαδή που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση (δίχως να τα αναζητήσει κάποιος)... Το παρελθόν αφήνει τη στάμπα του ακόμα και όταν μοιάζει πολύ μακρινό...

Χαοτική η διαφορά μεταξύ ESM & ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η εκτίμηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Μετά τη διαρροή της έκθεσης του Ταμείου, έρχεται η απάντηση του ESM που... δεν βλέπει κανένα λόγο ανησυχίας.
«Δεν βλέπουμε κανένα λόγο για μια ανησυχητική αποτίμηση της κατάστασης του ελληνικού χρέους», δήλωσε εκπρόσωπος του Ε.Μ.Σ., σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αποφάσεις των επτά στην Λισαβόνα

Στη δημοσιότητα η διακήρυξη που υπέγραψαν οι επτά ηγέτες του Νότου. Ειδική αναφορά και στο Κυπριακό. Την ικανοποίησή της εξέφρασε η ελληνική πλευρά.
Στη δημοσιότητα έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου τη Διακήρυξη της Λισαβόνας, την οποία υπέγραψαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων επτά χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, στο πλαίσιο της δεύτερης Ευρωμεσογειακής Συνόδου.

Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος"

Την 15/01/2017 η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» πραγματοποίησε μεσημεριανή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο φιλόξενο χώρο του Restaurant “PIZZA HOUSE” στα Γιαννιτσά. Παρευρέθηκαν πλήθος μελών και φίλων της εταιρείας.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την ανδρική ομάδα των Ικάρων Γιαννιτσών επί του ΠΑΟΚ Αλμωπίας με 57-73

Με μία ακόμα μεγάλη εκτός έδρας νίκη (την πέμπτη συνεχόμενη), αυτή τη φορά στην Αριδαία επί της δυνατής ομάδας του ΠΑΟΚ Αλμωπίας με 57-73, συνέχισε η νεοσύστατη ομάδα των "Ικάρων" Γιαννιτσών το "ταξίδι" της στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ.
Η νεανική ομάδα των "Ικάρων", πέραν πάσης αμφιβολίας έχει κερδίσει τα περισσότερα ευνοϊκά σχόλια για την εικόνα που έχει παρουσιάσει στο μέχρι τώρα διάστημα της πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας ανδρών για το γρήγορο και ελκυστικό μπάσκετ που προσφέρει στους λάτρεις του αθλήματος.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα Δήμου Πέλλας

Ο Δήμος Πέλλας συμμετέχει στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Οι ενδιαφερόμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να υποβάλουν - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο - τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, μέχρι την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.
Όλη την  προκήρυξη καθώς και τα παραρτήματα  I, II, III  θα τα βρείτε εδώ
Οι 139 θέσεις, που έχουν εγκριθεί για τον Δήμο Πέλλας είναι:

Μ.Α. Πέλλας - Α.Σ. Πρόμαχοι (0-0)0-1. Ο κατήφορος...

Ήττα-«γροθιά στο στομάχι» γνώρισε σήμερα η ομάδα μας, υποδεχόμενη στην Πέλλα τους ουραγούς μέχρι πρότινος Προμάχους. Μ' αυτό το αποτέλεσμα, όχι μόνο διεύρυνε ακόμα περισσότερο το απίστευτο αρνητικό της σερί στο πρωτάθλημα σε πέντε πλέον συνεχόμενες ήττες, αλλά το χειρότερο έχει να κάνει με την συνολική της εικόνα, αφού παρουσίασε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ένα κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο, που όμοιό του δεν έχει προηγούμενο τη φετινή αγωνιστική σεζόν!

Γεροβασίλη: Σύντομα θα γνωρίζουμε θέση & αντικείμενο κάθε δημoσίου υπαλλήλου

Tην βούλησή της το 2017 να είναι έτος εφαρμογής τέτοιων μεταρρυθμιστικών τομών που να αλλάξουν σύντομα όλη την εικόνα του Δημοσίου, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γρεβενών, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. «Στόχος μας, όπως είπε, είναι μια διοίκηση που να χαρακτηρίζεται από την διαφάνεια, την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, σύγχρονη και ανοιχτή στον πολίτη και τις συμμετοχικές διαδικασίες».

Συμβασιούχοι: Τέλος στην αγωνία. Οριζόντια λύση-ρύθμιση για τους μισθούς

Σε οριζόντια λύση για την απρόσκοπτη μισθοδοσία χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ και των δημόσιων υπηρεσιών κατέληξαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την πολυαναμενόμενη διάταξη που θα προωθηθεί προσεχώς στη Βουλή σε πολυνομοσχέδιο με θέματα αρμοδιότητας ενός εύρους υπουργείων, να διασφαλίζει στους «παρατασιούχους» την καταβολή των αμοιβών που δικαιούνται για όσο διάστημα παραμείνουν στην εργασια και συγκεκριμένα έως τις 31/12/2017, πέρα από την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου

Αποτελέσματα σαββατιάτικων αγώνων στην Πέλλα

Το Μαυροβούνι εντός έδρας με το Μελίσσι και ο Εθνικός Γ. εκτός με το Αρσένι, συνέχισαν με νίκες στα σημερινά παιχνίδια για την Α1, με το πρώτο να περνά προσωρινά μόνο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ της ημέρας στα Άθυρα σε ότι αφορά τις χαμηλότερες κατηγορίες. Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:

Επανάσταση στη Φυσική: Δημιουργήθηκε πρώτη φορά στη Γη μεταλλικό υδρογόνο

Περίπου 80 χρόνια μετά τη θεωρητική πρόβλεψή του το 1935, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ κατάφεραν επιτέλους -ως άλλοι σύγχρονοι αλχημιστές- να κάνουν πραγματικότητα τη δημιουργία μεταλλικού υδρογόνου.
Το μεταλλικό υδρογόνο θα μπορούσε θεωρητικά να φέρει επανάσταση στην τεχνολογία, επιτρέποντας τη δημιουργία υπερ-υπολογιστών, τρένων υψηλής ταχύτητας που θα «πετάνε» (θα λειτουργούν χωρίς επαφή με το έδαφος), εξαιρετικά αποδοτικών οχημάτων και εν γένει, μία δραματική βελτίωση όλων όσων έχουν σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια.

Θεοδώρα Τζάκρη: Ιδρύονται Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά

Κατόπιν συνεργασίας της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση ιδρύονται στην πόλη της Έδεσσας και στην πόλη των Γιαννιτσών Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών ώστε να συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού Πέλλας. 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης: «Οι επόμενες εκλογές θα είναι "ευχάριστες" καθώς θα τις κερδίσει η ΝΔ»

Στη ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα του συνεδρίου του Economist, προσθέτοντας ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι “ευχάριστες καθώς θα τις κερδίσει η ΝΔ”.
Εξελίξεις και μάλιστα σύντομα στην Ελλάδα, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist, υποστηρίζοντας ότι "οι ελληνικές εκλογές είναι ενόψει και θα είναι ευχάριστες εκλογές γιατί θα τις κερδίσει η ΝΔ".

Χρηματοδοτικό εργαλείο στοχεύει να «σβήσει» δια παντός το πρόβλημα χρέους

Ευρωπαϊκή Ένωση και κεντρικοί τραπεζίτες επεξεργάζονται ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα του χρέους στην ευρωζώνη. Η Γερμανία ανησυχεί, γιατί φοβάται ότι έρχεται το ευρωομόλογο από την πίσω πόρτα.

Παρουσίαση βιβλίου: Ένα παιδικό ποντιακό παραμύθι «Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον» του Κοσμά Τσίναλη – Εκδόσεις Κυριακίδη

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, στις 6μμ στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (βόρεια πτέρυγα Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών). Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίμνης, του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Πωλείται χρυσωρυχείο σε τιμή ευκαιρίας...

Θα πουλούσατε ποτέ ένα αενάως ανατροφοδοτούμενο χρυσωρυχείο στην τιμή των κερδών μόνο ενός έτους;
Κι όμως, αυτό πρόκειται να συμβεί βλέποντας την προκήρυξη της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την πώληση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που λειτουργούν στη Σερβία -Crvenka και Sajkaska- στην περιοχή της Βοϊβοντίνα.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, το ελάχιστο ποσό εκκίνησης του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Μόνο που το ποσό αυτό είναι τα καθαρά κέρδη προ φόρων -έχουν εξοφληθεί ήδη οι εργαζόμενοι και οι αγρότες- των δύο εργοστασίων για την προηγούμενη χρονιά.

Τη Δευτέρα 30-1-2017 οι προπονήσεις των μικτών ομάδων

Οι επόμενες προπονήσεις των Μικτών Ομάδων θα διεξαχθούν στο Γήπεδο ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Γραφείο Προϋπολογισμού σε κυβέρνηση: «Συμφωνήστε με τα μέτρα των δανειστών»

Σκληρό μήνυμα από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Εκτιμά ότι το όφελος της διαπραγμάτευσης είναι μικρότερο από τους κίνδυνους. Προειδοποίηση για 4ο Μνημόνιο. Κριτική στο εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση αποδεχόμενη τις προτάσεις των δανειστών στέλνει με την τριμηνιαία έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και ταυτόχρονα ασκεί κριτική για τη διανομή του εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 28 & 29-1-2017 - 2η ορθή επανάληψη

Ο κ. Καρυπίδης θα διευθύνει τον αυριανό αγώνα της ομάδας μας με τους Προμάχους στην Πέλλα. Ο κ. Γιάγκος διαιτητής την Κυριακή στο ντέρμπι της Α1 στον Εξαπλάτανο. Όλοι οι ορισμοί:

Περιοδεία Φωτίου στην Πέλλα για να παρουσιάσει το ΚΕΑ

Τις πολιτικές κοινωνικής προστασίας και ειδικότερα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), η εφαρμογή του οποίου αρχίζει από 1η Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσει η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την περιοδεία της στο νομό Πέλλας, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017.

Σύλλογος Δανειοληπτών: Μονομερείς συμφωνίες από τις τράπεζες για ρυθμίσεις οφειλών δανειοληπτών

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας καταγγέλλει την τραπεζική τακτική σε βάρος των υπερχρεωμένων πολιτών που έχουν συνάψει δανειακές συμβάσεις και αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Τράπεζες και δικηγορικά γραφεία που έχουν το ρόλο εισπρακτικών εταιρειών αποστέλλουν επιστολές και μηνύματα SMS για δήθεν συμφωνημένες προτάσεις ενώ δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τους δανειολήπτες. Επίσης, οι δανειολήπτες παραπλανώνται ή εκβιάζονται έτσι ώστε να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Κ.Δ.Α.Π.μΕ.Α. Γιαννιτσών «Ανατολή» της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΚΔΑΠμΕΑ Γιαννιτσών «Ανατολή» της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής  του Συλλόγου.

Σήμερα Παρασκευή πληρώνεται το επίδομα θέρμανσης

Περίπου 380.000 δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα εισπράξουν σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών, τα ποσά του επιδόματος που αντιστοιχούν στις δαπάνες αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, τις οποίες πραγματοποίησαν έως πριν λίγες ημέρες και έχουν δηλωθεί στο σύστημα «Ηφαιστος». 

Κυβερνητικές πηγές: Δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε προληπτικά μέτρα

«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα για μετά το 2018» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση του Εurogroup. Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν ότι όλοι οι θεσμοί αντιτάχθηκαν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ στην εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει μέτρα προς ψήφιση για μετά το 2018. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και κάθε άλλο σενάριο που διακινείται τις τελευταίες ώρες δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά κυβερνητικός παράγοντας.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν το θετικό στοιχείο της αναγνώρισης από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ της καλής κατάστασης των δημοσιονομικών της χώρας, καθώς και για την εκτίμηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 θα φτάσει το 2%.
Σε ότι αφορά την περαιτέρω εξέλιξη της διαπραγμάτευσης η ίδια πηγή δήλωσε ότι «η μάχη συνεχίζεται».

Τα συμπεράσματα του Eurogroup για την Ελλάδα

Να συνεχίσουν «σύντομα» τις διαπραγματεύσεις καλεί την Ελλάδα και τους θεσμούς το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, χωρίς όμως να περιλαμβάνει συγκεκριμένες ημερομηνίες, δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα.

Καμπανάκι για το χρέος από το ΔΝΤ

Ως «εξαιρετικά μη βιώσιμο» χαρακτηρίζεται το ελληνικό χρέος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στην Έκθεση Βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους -η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, ωστόσο ήδη έχουν διαρρεύσει σχετικά αποσπάσματα- υπογραμμίζεται πως δεν επαρκούν τα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup του Δεκεμβρίου και συνεπώς, απαιτούνται περαιτέρω και πιο δραστικά μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Υπ. Εργασίας: Παραποίηση της αλήθειας από τη ΝΔ για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Για παραποίηση της αλήθειας και αποσπασματική παρουσίαση των  στοιχείων που αφορούν στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία το Υπουργείο Εργασίας.
Σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2015-2016 ανέρχονται σε 925 εκατομμύρια ευρώ. Αντιστοίχως, την αμέσως προηγούμενη διετία 2013-2014 δημιουργήθηκαν οφειλές ύψους 1,424 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δημόσιο: Μισθολογική κατάταξη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (εγκύκλιος)

Παλαιότερη εγκύκλιο σχετικά με την «παροχή οδηγιών αναφορικά με τη ορθή μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που απασχολείται στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., καθώς και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και Ν.Π.Ι.Δ. και ΔΕΚΟ της περ.12 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012», δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να απαντήσει σε “σωρεία ερωτημάτων”.

Α1 Ερασιτεχνική - 13η αγωνιστική: Μ.Α. Πέλλας - Α.Σ. Πρόμαχοι

Αύριο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 3 το μεσημέρι η ομάδα μας φιλοξενεί στην Πέλλα για την 13η αγωνιστική της Α1 ερασιτεχνικής και τελευταία του πρώτου γύρου, τους εσχάτως ανεβασμένους αγωνιστικά Προμάχους.