Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

«Γεύσεις Παράδοσης… Μνήμες Πολιτισμού»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
Εκδήλωση με χορούς και παραδοσιακές γεύσεις
Χοροί, τραγούδια και παραδοσιακές γεύσεις συνθέτουν το σκηνικό της εκδήλωσης «Γεύσεις Παράδοσης… Μνήμες Πολιτισμού», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πέλλας, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και το Radio Gallery, το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 8.00 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης.
Η επίδειξη – προσφορά παραδοσιακών γεύσεων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και η παρουσίαση των μουσικοχορευτικών παραδόσεων από πλειάδα πολιτιστικών συλλόγων αποτελούν τον θεματικό πυρήνα της εκδήλωσης. Όσοι παραβρεθούν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουνίου, στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης του Δήμου Πέλλας, θα απολαύσουν παραδοσιακό φαγητό και χορούς, μέσα από μια πρωτόγνωρη πολιτιστική εκδήλωση.
Οι σύλλογοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και θα ακολουθήσει μια αξέχαστη μουσική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Τα μέλη του κάθε συλλόγου θα παρασκευάζουν φαγητά και γλυκίσματα, συμμετέχοντας σε μια σημαντική αλυσίδα μεταφοράς των δικών μας παραδόσεων.
Η γεύση είναι πολιτισμός γιατί είναι προϊόν λαϊκής δημιουργίας όπως και το δημοτικό τραγούδι. Πλούσια σε γεύσεις και σε αρώματα τα φαγητά μας, μαζί με τον παραδοσιακό τραγουδιστικό πλούτο μας, συναποτελούν την πολιτισμική μας παράδοση τόσο για μας όσο και για τις γενιές που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: